חלקכם מכירים את טל גמליאלי. בוודאי אלה מכם שמעורים בעולם הג'אז.
ביקשתי ממנו לכתוב לכם פוסט על תובנותיו הטריות אחרי סיבוב הופעות לא-קצר ומאוד מוצלח, ממנו הוא חזר עם הטריו שלו לפני שבוע.
חשבתי שניסיון החיים שלו יספקו תובנות וטיפים משמעותיים ועמוקים יותר מאלה שיכולים לספק הרכבים צעירים בתחילת דרכם.
לא טעיתי
אני חושב שמי שמתכנן סיבוב הופעות אחד או יותר בחו"ל חייב לקרוא את מה שטל כתב. ולא משנה אם אתם לא באים מתחום הג'אז כמו טל.
בשל אורכו, חילקתי את הפוסט של טל לשני חלקים.
בשבוע הבא אפרסם את החלק השני
טל גמליאלי הוא מוסיקאי מעורר השראה מבחינתי. הוא למד, חי וניגן בארה"ב והופיע עם כמה מהשמות החשובים בסצינת הג'אז, כדנילו פרז ואבישי כהן החצוצרן, ואף זכה בפרס מטעם מגזין הג׳אז הבינלאומי "Downbeat" בקטגוריית "Outstanding Performance".
אבל כשהקריירה המוסיקלית שלו היתה בנסיקה והיה ברור שהוא יכול להגיע הכי גבוה שרק ניתן, הוא קיבל החלטה לא פשוטה ומאוד אמיצה, להקים משפחה, לחזור לישראל ולהקדיש את רוב מרצו לחינוך הדור הבא של מוסיקאים באקדמיה למוסיקה בירושלים.
לאחרונה, הוא שוב קיבל החלטה אמיצה, לחזור לזירת ההופעות הבינלאומיות, ועדיין לשמור את משרתו כאיש חינוך מוסיקה ולהיות אב ובן זוג.
מאז הוא הופיע בפסטיבלים ומועדונים חשובים כ-A Love Supreme ופיצה אקספרס הבריטים, פסטיבל ג'אז תל אביב, פסטיבל הג'אז של פנמה ועוד. בשנת 2017 נבחר להשתתף בחשיפה הבינלאומית לג'אז ומוסיקת עולם.
**
היי חברים,
ברק היקר הזמין אותי לכתוב פוסט עם תובנות וטיפים שלמדתי מהסיור האינטנסיבי הראשון שהיה לי באירופה עם השלישייה שלי בשבוע שעבר.
אבל קודם כל תודה גדולה וחיבוק לברק ולכל הכותבים הקודמים ולמשתתפים בדיונים כאן, אני רוצה להודות לכם על השיתוף והחשיבה. אני קורא אותו ככל שאני יכול ולומד המון דברים חדשים כמעט בכל פעם. חוץ מזה, הוא מצליח לאגד אותנו כקהילה פעילה. אני יודע שיש מקום לכולנו בעולם ובמיוחד לאילו מאיתנו שידעו למצא את הגרסה הכי אמיתית של עצמם באומנות וידעו לפעול על פי קודים אטיים בריאים ותוך פירגון הדדי הדדי וחברות.
אז ככה, כמה עובדות על הסיור ולא לפי סדר חשיבות 🙂
- 7 הופעות ב-2 מדינות – אוסטריה וצ'כיה. סה"כ 12 ימים
- כל ההופעות התפתחו בעקבות ההופעה של השלישייה שלי בחשיפה ב2017
- 6 הופעות מתוך ה-7 היו סולד אאוט.
- בכולן קיבלנו ״סטנדינג אוביישן״ והדרן או שניים
- מכרתי את כל הדיסקים שהבאתי איתי (משהו כמו 60 דיסקים).
מסקנה: מדובר בתור שהיה סיור מרגש מאוד ומוצלח 🙂
חילקתי את הטיפים איך לעשות סיבוב הופעות מוצלח בחו"ל לשלושה חלקים: (1) חלק כללי להתנהלות נכונה; (2) מה לעשות לקראת סיבוב הופעות; (3) בזמן סיבוב הופעות
חלק כללי
1. שרטטו תהליך מדויק להתפתחות הקריירה המוזיקלית ואל תסטו מהדרך
כנגן ומורה ותיק לאחרים (יותר מ-20 שנים) ברור לי, שתהליכים עמוקים לא קורים בין לילה. חשוב לי שהתהליך יהיה נכון. אם הוא נכון, אני מאמין שהתוצאות יגיעו.
ברגע שהבנתי שגם ברמה העסקית זה ככה בדיוק, החלתי לחשוב ולתכנן לטווח ארוך.
הבנתי שבדיוק כמו שאני מתאמן, מלחין, ובעבר לקחתי שעורים ממוסיקאים בכירים ממני, כך אני צריך לעשות גם בתחום העסקי. וככה בדיוק אני נוהג.
התחלתי להיפגש על בסיס קבוע עם יועץ עסקי שמתמחה בעולם המוסיקה. יחד אנו בונים תהליך מדוייק לי ולצרכים האישיים שלי, כאמן וכאבא לשלושה ילדים.
בלי תכנון מדויק שהותאם לנתונים ולצרכים שלי ובלי התמקדות – סיבוב הופעות הזה כנראה לא היה יוצר לפועל. בוודאי לא עם הצלחה כזו.
2. תאמינו לחלוטין ב"מוצר" שלכם
מבחינה אומנותית – עסקית, אבא שלי (שהיה איש עסקים בתחום התיירות הגאוגרפית) אמר לי משפט קצר פעם שנתקע לי בראש: ״כדי למכור מוצר בצורה הכי מוצלחת, אני חייב להאמין באיכות שלו״.
אז מהבחינה הזאת, אני אמנם רחוק מלחשוב שהדברים מושלמים, אבל כן, היום אני מאמין שהמוצר – המוסיקה שלי והופעת הטריו שלי – הם ברמה מאוד גבוהה.
רק כשהגעתי למקום הזה אחרי שנים רבות העזתי ביני לביני לתת בראש גם בשיווק.
נסו להיות הכי כנים עם עצמכם – האם המוסיקה שלכם היא באמת טובה? האם אתם מאמינים במוסיקה שלכם ובעצמכם ב-100%? רק אם התשובה שלכם תהיה "כן!" יהיה לכם קל למכור ולשווק.
"דניה". טל גמליאלי טריו עם אבישי כהן
3. תשקיעו בירידי מוסיקה ושואוקייסים
בשנה שעברה נבחרתי להשתתף באירועי החשיפה הבינלאומית לג'אז ולמוסיקת עולם, שעזרה לי מאוד לפרוץ את תקרת הזכוכית. למעשה, רוב ההופעות של סיבוב הופעות זה, הגיעו כתוצאה מההופעה שלי בחשיפה.
אבל הגיג הראשון בסיור הגיע בכלל בגלל פגישה שהיתה לי עם איש תעשייה אוסטרי באירועי החשיפה שנה קודם לכן – בה לא השתתפתי, אלא הגעתי כקהל.
התפתחה ביננו שיחה נעימה ודאגתי לשלוח לו חומרים. הוא אהב וקבע לי הופעה ראשונה.
זה עזר לי ממש, כי ההופעה השניה שקבעתי באוסטריה, הצלחתי לסגור עם מישהו ששמע אותי בלייב בחשיפה של 2017, אבל הוא הסכים לסגור איתי בגלל שידע שהחבר שלו (מהחשיפה הקודמת) כבר קבע איתי.
מסקנה: חשוב להגיע לחשיפות גם כקהל
בנוסף, השנה זו תהיה השנה השלישית בה אני משקיע ונוסע לג'אזאהד שבברמן גרמניה (יריד הג'אז החשוב בעולם, אליו מגיעים אלפי אנשי עולם הג'אז מכל רחבי העולם. ב.ו.)
הארועים האלה – ירידי המוסיקה והשואוקייסים – הם כמו האימרה ״תמונה אחת שווה אלף מילים״. אם רציתי לדעת על הצד העיסקי והאנשים שמאחורי הקלעים, זה פשוט בית ספר בשבילי.
אין דרך אחרת לפגוש כל כך הרבה מאנשי התעשייה מרוכזים במקום אחד, והוייב מאוד פתוח וחברי. תרבות של שיתוף ידע (ויש לנו מה ללמוד בעניין זה).
בעניין הזה אני חייב לאחי אלעד גלרט שנתן לי בראש לפני כמה שנים. תודה גלרט!
רוצים לפרוץ לחו"ל? תשקיעו בהגעה לירידי מוסיקה ושואוקייסים שרלוונטיים לכם. זה משתלם!
אולי יעניין אתכם גם: המדריך לקביעת טורים בינלאומיים
4. תמשיכו לשמור על קשר
בחברות עסקיות מתקדמות יש מחלקות שלמות שעוסקות בשימור קשרי לקוחות. אצלי זה פשוט אומר לשמור על קשר עם אנשי התעשייה שמזמינים אותי להופיע – גם לאחר ההופעה. פשוט מעדכן אותם מפעם לפעם על דברים חדשים שקורים אצלי.
זה נכון גם לגבי קהל.
על זה אני עדיין לא סגור עד הסוף, אבל אני לגמרי שם מבחינת הכיוון.
**
כאן תוכלו לקרוא את החלק השני מהפוסט של טל גמליאלי ובו 14 (!) טיפים לסיבוב הופעות מוצלח בחו"ל:
6 טיפים להכנה נכונה לקראת סיבוב ההופעות + 8 טיפים להתנהלות נכונה בזמן סיבוב ההופעות עצמו