איך תהפכו את השנה שלכם לטובה במיוחד ב-9 שלבים פשוטים

שנה טובה לכולם!

ברק ויס ייעוץ אסטרטגי שיווקי קידום מוסיקאים

יש משהו מרגש בהתחלות חדשות ובוודאי בשנה חדשה. יש משהו בתחילת שנה שגורם לנו להסתכל אחורה על השנה החולפת ולסכם אותה, וגם להסתכל קדימה לשנה שתבוא, ולקבל החלטות על דמותה.

זה נכון גם בקידום הקריירה שלכם

שנה חדשה יכולה להיות גם זמן מעולה לקבל החלטות איך תראה הקריירה המוסיקלית שלכם בשנה הקרובה ואיך תגשימו את היעדים שלכם.

כדי שתתחילו את השנה ואת קידום המוסיקה שלכם ישר בהילוך גבוה ולא בגמגומים, חשוב מאוד שתבנו כבר עכשיו תוכנית עבודה שתהיה מותאמת אליכם ומאורגנת ובה גם כל המטרות שתרצו להשיג בשנה הקרובה , ולא פחות חשוב – גם איך תשיגו את המטרות הללו.  

אז הנה 9 שלבים פשוטים לבניית תוכנית עבודה לקידום הקריירה        

שלוש הערות קטנות לפני שנתחיל:

  1. הפוסט הזה נכתב לקראת ראש השנה, כי כמו שכתבתי קודם, יש משהו בשנה חדשה שמאפשרת גם הסתכלות אחורה וגם קבלת החלטות. אבל אם אתם קוראים את הפוסט באמצע השנה – אל תמתינו עד שהשנה תגמר ותתחיל חדשה. תמיד אפשר לעצור, להסיק מסקנות על מה שעשיתם עד היום, להגדיר מטרות חדשות ולהתחיל לבצע אותן. עכשיו.
  2. הפוסט הזה יהיה יותר ארוך יותר, "חופר" יותר, טכני יותר אבל גם פרקטי יותר מרוב הפוסטים הרגילים שלי. הוא יותר דומה לפגישה במסגרת פגישות הליווי והייעוץ שאני עושה לאומנים, כמובן שכאן הוא מפורט והרבה פחות מותאם אישית. למרות אורכו וחפירתו, שווה לקרוא אותו ועוד יותר שווה – ליישם את השלבים שבו. זה יעזור לכם לקידום המוסיקה שלכם. מאוד.  
  3. בניגוד לכרגיל, אשלב בפוסט דוגמאות אישיות שלי. אני חושב שזה יעזור להבנת תהליך בניית תוכנית עבודה. 

מתחילים

 

שלב ראשון: עשו חשבון נפש

שלב ראשון: עשו חשבון נפש

קחו דף ועט. כן. דף אמיתי ועט אמיתית. לא מחשב ומקלדת. זה מאוד חשוב ליצירת תוכנית עבודה טובה לשנה הקרובה. 

חלקו את הדף לשתי עמודות.

בחצי הימני של הדף כתבו את כל ההצלחות שהיו לכם בשנה החולפת בתחום המוסיקה. כתבו כמה שיותר דברים ש"עבדו" לכם בשנה החולפת. מה אהבתם לעשות. על מה  היו תגובות אוהדים נלהבות במיוחד. אל תשכחו גם ממה הרווחתם טוב, כולל גיגים של אחרים, הקלטות, שיעורים פרטיים וכו'. (כן, גם להרוויח כסף כמוסיקאים זו הצלחה, אל תשכחו את זה או תתביישו בזה)

בחצי השמאלי של הדף כתבו מה לא עבד ומה טעון שיפור. מה היו הכישלונות שלכם. פרוייקטים שהאוהדים לא  התחברו אליהם, דברים שממש לא נהניתם לעשות, דברים שעצרו אתכם או תסכלו אתכם או העציבו אתכם או עצבנו אתכם בשנה החולפת וכמובן פרוייקטים שלא הרווחתם בהם כסף או אפילו הפסדתם מהם כסף. ציינו גם דברים שעשיתם ואתם מרגישים שאתם צריכים להפסיק השנה לעשות.

אל תעשו לעצמכם  הנחות. כיתבו הכל. לכולנו יש דברים שלא עובדים, כולנו נכשלים בדברים במהלך השנה. כדי שהשנה הקרובה תהיה הרבה יותר מוצלחת אתם חייבים את חשבון הנפש הזה לעצמכם.  

אצלי: ניסיתי השנה לקדם שני פרוייקטים חדשים שלא התרוממו. אני עדיין מאמין בהם ובחשיבות שלהם, אבל לא הצלחתי למצוא גורם מממן. את שני אלה ארשום בצד שמאל של הדף, אנסה לנתח מה לא עבד שם ואצטרך לקבל החלטה אם אני אמשיך לנסות לקדם אותם גם בשנה הקרובה. 

 

שלב שני: אל תוותרו על פרוייקטים וסעיפים שהצליחו בשנה שעברה בשביל פרוייקטים חדשים

שלב שני: אל תוותרו על פרוייקטים וסעיפים שהצליחו בשנה שעברה בשביל פרוייקטים חדשים

קראו שוב את הסעיפים שכתבתם בחצי של ההצלחות ושאלו את עצמכם:

האם הפרוייקט/הסעיף מיצה את עצמו או שאפשר להרוויח ממנו עוד?

מחקו רק את כל הסעיפים שמיצו את עצמם.

הסעיפים שנותרו יהפכו לחלק של תוכנית עבודה – חלק מהמטרות שלכם לשנה הקרובה

עכשיו העתיקו אותם על דף חדש שכותרתו "המטרות שלי לשנה הקרובה"

אין טעם להתחיל פרוייקט חדש לפני שתרגישו שמיציתם את האופציות עם הישן. ליצור ולהתניע פרוייקט חדש לוקח המון זמן ואנרגיה ותכל'ס אתם לא יודעים אם וכמה יצליח. עדיף לקחת פרוייקט או תחום  שהצליח לכם ולעשות אותו טוב יותר, להגיע איתו לקהלים חדשים ולהרויח ממנו יותר כסף.

למשל: לפני שאתם מתחילים לעשות וידאו קליפ חדש, בידקו האם מיציתם את פוטנציאל השיווק של הקליפ הקודם שלכם. האם כל האנשים "הנכונים" ראו אותו? האם הקליפ זכה לכמות ראויה של צפיות? חישבו איך אתם גורמים לזה לקרות. בידקו מה עשיתם בסדר ומה לא בסדר ופעלו למקסם את התפוצה של הישן. רק אחכ תתחילו לחשוב על חדש.

אצלי: היתה לי גם השנה מאוד טובה בתחום הליווי העסקי והשיווקי שאני נותן למוסיקאים. גם לחלק גדול מאלה שעבדתי איתם היתה התקדמות מעולה וזה נתן לי סיפוק אדיר, גם אני מקבל יותר פניות מבעבר וגם כמובן ההכנסה שלי מתחום הייעוץ גדלה.

ככה שאין הגיון מצידי לזרוק את זה עכשיו בשביל פרוייקט חדש, נכון? נכון יותר מצידי לשבת ולחשוב כיצד אני יכול להצליח יותר בתחום הזה.   

 

שלב שלישי: הוסיפו מטרות חדשות לשנה הקרובה

תוכנית עבודה שלב שלישי: הוסיפו מטרות חדשות לשנה הקרובה

אתם לא צריכים הסבר לזה, נכון?  

אצלי: אני כרגע מפתח קורס חדש עבורכם, המוסיקאים בנושא: פרסום ממומן בפייסבוק. המטרה שלי לשנה הקרובה – להשיק אותו.

 

שלב רביעי: צפי הכנסות

ליד כל סעיף/פרוייקט/תחום בדף המטרות שלכם, כתבו מה הסכום שאתם צופים שתרוויחו ממנו במהלך השנה הקרובה. אם אתם לא צופים מהסעיף רווחים או אפילו הפסדים – ציינו את זה במפורש.

 

שלב חמישי: אל תשכחו להוסיף סעיפי מטרה של "חיזוק יסודות"

שלב חמישי: אל תשכחו להוסיף סעיפי מטרה של "חיזוק יסודות"

היסוד להצלחת כל אומן הוא יצירת וחיזוק הקשר עם האוהדים שלכם. ולכן חשוב מאוד כי תקדישו לזה בשנה הקרובה זמן ומאמצים.

בלי חיזוק היסודות הללו, המטרות הגדולות שלכם ייכשלו. אלבום שתוציאו ייענה בשתיקה וייעלם במהירות וסיבוב ההופעות עליו תכריזו יביא בודדים למועדונים.

באילו דרכים אתם מתקשרים עם האוהדים שלכם? איך תשפרו תקשורת זו? איך תגדילו עוד את מעגל האוהדים שלכם?

פייסבוק? רשת חברתית אחרת? ניוזלטר? דוכני מרץ' והרשמה בהופעות? אולי כל אלה יחד? כיצד תשפרו עוד את התקשורת שלכם עם האוהדים שלכם דרך אמצעים אלה?

לדוגמה: אם אתם לא קוראים חדשים של הבלוג שלי, אתם יודעים שאני חסיד גדול מאוד של רשימות דיוור ותקשורת קבועה וסדירה עם אוהדים דרך האימייל. פעם בשבועיים הכי טוב. ולא רק כשיש לכם מה למכור – לקראת הופעה או השקת אלבום חדש. 

מסקנה: אם דרך תקשורת חשובה שלכם עם האוהדים שלכם היא ניוזלטר קבוע, אתם חייבים לשריין זמן לכתיבת הניוזלטר בלו"ז שלכם פעם בשבועיים. 

אצלי: אני רוצה להגדיל את רשימת הדיוור שלי. רוצה להגיע לעוד מוסיקאים. מצד שני, אני לא רוצה "סתם" רשימה גדולה, אני רוצה רשימה "חמה" – של מוסיקאים שהמידע שאני מעביר מידי חודש – הרשמות לפסטיבלים, טיפים ועוד מידע ייחודי – יהיה רלוונטי עבורם. 

לכן אני מיד שנה "מנקה" את הרשימה שלי ממיילים שלא פתחו את המיילים שאני שולח כבר כמה חודשים. (לפני שבועיים ניקיתי-מחקתי ככה 120 מיילים מרשימת הדיוור שלי), וגם בשנה הקרובה ארצה לעשות מבצע ניקוי כזה לרשימת דיוור.

במקביל, אני שוקל דרכים לצירוף עוד מוסיקאים לרשימת הדיוור שלי: אולי הכנת צ'ופאר מגניב לנרשמים החדשים, אולי פרסום ממומן שלי בפייסבוק עם דף נחיתה של הרשמה לרשימת הדיוור, הפונה לקהלים ספציפיים וממוקדים אותם אגדיר? אני אצטרך לקבל החלטה בעניין כשאני כותב את תוכנית עבודה שלי לשנה הקרובה.

 

שלב שישי: סדר עדיפויות

תוכנית עבודה שלב שישי: סדר עדיפויות

כתבתם די הרבה סעיפי מטרות, נכון? אם נהיה כנים, אין סיכוי שתצליחו להשיג את כל המטרות האלה שלכם בשנה הקרובה. לכן, במקום להתפזר לכל הכיוונים ולעשות עבודה חלקית בכל כיוון, זה הזמן לסדר את המטרות לפי סדר העדיפות שלכם ולהתמקד בדברים שבאמת מכניסים לכם רווחים וכאלה שבאמת אתם רוצים לעשות.

אני מציע שתוסיפו מגבלה אחת לסדר העדיפות שלכם:

שני הסעיפים הראשונים יהיו הסעיפים שהרווחים בהם יהיו הכי גבוהים. הסעיף השלישי יהיה הסעיף בו תרצו להתמקד השנה התמקדות מיוחדת.

למה הסעיפים הכי רווחיים בהתחלה של תוכנית עבודה?

נכון, אתם לא כאן בשביל הכסף, ועדיין אני ממליץ שהסעיפים הרווחיים יהיו תמיד בראש סדר העדיפויות שלכם כי בלעדיהם לא תוכלו לממש את המטרות האחרות, הלא רווחיות שלכם.  

אצלי: לא הייתי יכול להקדיש כ"כ הרבה זמן לשיחות ייעוץ טלפוניות בחינם עם מוסיקאים אם לא הייתי מצליח להגדיל את ההכנסות שלי מפגישות הייעוץ ומהפרוייקטים האחרים שלי. ככה שאצלי סעיף פגישות ייעוץ יהיו באחת מהמקומות הראשונית בקביעת תוכנית עבודה שלי לשנה הקרובה

 

שלב שביעי: תהיו ספציפיים. מאוד.

קחו כל סעיף ברשימת המטרות שלכם והגדירו אותו מחדש בצורה מאוד ספציפית, הניתנת לכימות. הגדירו מטרות שאפתניות מאוד – אך ניתנות לביצוע

במקום "הופעות" כתבו "להופיע פעמיים בשבוע בשנה הקרובה".

במקום: "להופיע בפסטיבלים בחו"ל" כתבו: "להופיע לפחות 3 פעמים בפסטיבלים באירופה"

במקום: "להמשיך לתת שיעורי פיתוח קול" כתבו "לתת לפחות 20 שיעורים בכל חודש"

וכו'.

אצלי: במקום: "למכור את הקורס החדש שלי" צריך להיות "למכור את הקורס לפחות ל-100 מוסיקאים, מתוכם 50 במחיר מוזל המיועד רק לרשימת הדיוור שלי"

לקריאה נוספת: למה מוסיקאים הם כמו ילדות בנות 12?

 

שלב שמיני: פרקו את זה

תוכנית עבודה שלב שמיני: פרקו את זה

הבעייה עם מטרות שהן גדולות. ומטרות גדולות יכולות לגרום לכם דחיינות ואפילו לפחד משתק. כי איך ניגשים לביצוע פרוייקט ענק?

פרקו את זה!

קחו כל מטרה גדולה ופרקו אותה למיני מטרות, כמה שיותר קטנות.

זה יעזור לכם להבין מה אתם צריכים לעשות בשבוע הקרוב ולעשות זאת, וככה תתקרבו עוד ועוד להשגת המטרות הגדולות שלכם – להגשת המטרות של תוכנית עבודה לשנה הבאה.  

לדוגמה: את המטרה "להופיע בחו"ל לפחות 3 פעמים" אפשר לפרק למיני מטרות הבאות:

  1. לבנות רשימת פסטיבלים המתאימים למוסיקה שלכם
  2. להבין מתי לפנות לכל פסטיבל ולמי,
  3. לנסח קאבר לטר לפניה לפסטיבלים,
  4. לארגן חומרים בצורה אסתטית
  5. לשלוח את האימיילים לפסטיבלים בזמנים הנכונים.

כל מיני-מטרה צריכה להיות פשוטה וברורה לביצוע. אם מיני מטרה עדיין לא ברורה ופשוטה לכם – פרקו אותה עוד יותר.

 

שלב תשיעי: תזמנו את זה

תוכנית עבודה שלב תשיעי: תזמנו את זה

עכשיו שריינו לעצמכם בלו"ז השבועי שלכם את השעות בהם אתם עובדים כדי לקדם את עצמכם. בשעות האלה יש לכם רק בוס אחד על הראש – אתם. זו עבודה חלקית נוספת שלכם, ואי אפשר להזיז את השעות "סתם ככה" כי יש עומס בעבודה אחרת שלכם או שיש לכם משימות אחרות. עבודה זו עבודה. 

ובתוך שעות העבודה "שלכם" – שבצו את המיני-משימות שלכם. ממש קיבעו לעצמכם מערכת שעות מדויקת מה אתם עושים בכל שעה ושעה.

אצלי: אני מרגיש שהניוזלטרים שלי הם אמצעי תקשורת מאוד חשוב ביני לביניכם. אני מקבל המון פידבקים על הניוזלטרים האלה. ובכל זאת, היו לי חודשיים רצופים בהם לא הצלחתי להוציא את הניוזלטר החודשי. לכן אני חייב השנה לשריין לעצמי בתכנית העבודה השנתית שלי זמן לכתוב את הניוזלטרים הללו כדי שאוכל לשלוח אותם כל חודש. 

+++

זהו. 9 שלבים לבניית תוכנית עבודה לשנה הקרובה, בעזרתה תוכלו להתקדם מאוד ולהשיג את מטרותיכם.

אשמח לקרוא בתגובות איך נראית תוכנית העבודה שלכם. מוזמנים כמו תמיד לשאול בתגובות שאלות הבהרה או חידוד. אשמח לענות לכם.

שנה טובה ובהצלחה!

ברק ויס ייעוץ אסטרטגי שיווקי קידום מוסיקאים

Comments

  1. תודה רבה לך ברק על הפוסטים החשובים והמועילים הללו ואני בהחלט מקווה שנזכה לקדם את כל אותן מטרות שאנו מעוניינים לקדם.שנה טובה ופוריה ומשגשגת לך ולכל בני ביתך 🙂

  2. אלוף ! תודה )

  3. אחלה פוסט,אבצע זאת!

    :לגבי שלב 8 – (3) לנסח קאבר לטר לפנייה לפסטיבלים

    חשוב לי להוסיף, שגם אם יש ניסוח כללי עדיף ללטש את הניסוח לכל איש קשר שייראה אישי,זה נותן ערך מוסף מהצד השני. חיזקו לי את הטיפ הזה בפסטיבל החשיפה האחרון במתחם התחנה.

  4. אייל בן המוריה says

    זה מצויין,שנה טובה 

  5. זה נראה נהדר. כל הכבוד על הפוסט המצויין, אני מתיישב לכתוב עכשיו.
    יכול להיות שיש משהו נוסף שכדאי שתתייחס אליו בתחום המטרות, זה מוזכר (ואולי שווה פוסט נוסף) אבל בהחלט לדעתי צריך לתת על זה את הדעת.
    כאמנים, אנחנו מחפשים תמיד להתפתח ולעשות דברים חדשים, יש מקום חשוב אצלנו להתפתחות אישית, לעתים אף יותר מהתפתחות עסקית. אני רוצה לשלוט יותר טוב במוסיקה שלי, ללמוד דרכים חדשות להביע את עצמי, ללטש עוד יותר את ה"אמת האמנותית" שלי וכו' ואלה הן מטרות חשובות מאין כמוהן למוסיקאים, התפתחות בתחום הזה נותנת לנו באמת את התחושה שאנו מתקדמים (אולי לנגן עם הגיבורים שלנו? או לעשות את המוסיקה שתמיד חלמנו אבל היא כנראה פחות מסחרית מהמטרות הרווחיות…) על זה כדאי מאד לתת את הדעת כשמכינים תכנית לשנה הקרובה, לצד הצלחה עסקית…
    יצא לי קצת מבולבל אבל לא נורא.

    • בודאי שאפשר ואף צריך להכניס מטרות שאין בצידן הכנסות. בשביל זה תכל'ס אתם נמצאים בעסקי המוסיקה. אבל כמו שציינתי, אני ממליץ שמטרות אלה יגיעו בסדרי העדיפויות רק אחרי שני סעיפים מכניסים.

      מדוע? שתי סיבות:

      בלי הכנסות לא תהיה לכם האפשרות להשקיע מזמנכם במוסיקה שלכם.

      בנוסף, הנטייה הבסיסית של כל מוסיקאי היא להשקיע את זמנו ומרצו אך ורק במוסיקה ולהשאיר לסוף את הדברים האחרים. אני מציע לשנות מצב זה "בכח" ע"י השמת סעיפי האומנות במקום מעט יותר נמוך בסדר העדיפויות.

Speak Your Mind

*

11 − five =

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.