מידי שבוע אני מקבל הרבה מיילים מאמנים ומסוכני אומנים. מיילים אלה, בהם האומנים וסוכניהם מנסים לשכנע את אנשי התעשייה להזמין את האומנים להופיע נקרא Pitch Letter. או מייל מכירות או מייל שיווקי. בהרבה מקרים, המייל הזה הוא האינטרקציה הראשונה של איש התעשייה אתכם.
אז למה חלק גדול מהמיילים הללו פשוט עושים לכם שירות דוב? לפעמים אני מרגיש כאילו יש אומנים שממש מתאמצים כדי לא להצליח.
במהלך הזמן ניסיתי להבין מדוע יש מיילים שכמעט אוטומטית עוברים אצלי לתיקיית ה"פריטים שנמחקו" וכאלה שאני מקדיש להם יותר זמן.
אז הנה ארבע מהטעויות המובילות במצעד ה-Pitch Letter הרעים:
כבר עשיתם לייק לדף הפייסבוק של הבלוג ונרשמתם לניוזלטר החודשי? קליק אחד בעמודה השמאלית (או בתחתית לאלה שקוראים מהסמארטפון) ותוכלו לשמור איתי על קשר ולקבל עוד טיפים ומידע חשוב אחר
1. מענו את האימייל ל… אף אחד
הנה קטע ממייל שקיבלתי לפני כשבוע. בתרגום לעברית:
"שלום לך,
אני רוצה להציע לך את X להופיע בפסטיבל שלך. הוא מתאים לכם בדיוק."
ברור לכם שזה מייל מכירות כללי שהמוסיקאי/סוכן האומנים כתב לכל הפסטיבלים ולא לי אישית. נכון?
כשמישהו כותב מייל כזה הוא מעיד על עצמו שממש לא אכפת לו – לא מהפסטיבל הספציפי שהוא פונה אליו, לא ממנהלו האומנותי. אבל תכל'ס – לא אכפת לו מהקריירה של עצמו.
כשאתם פונים לבלוגר, עיתונאי, מנהל פסטיבל, פרוגרמר במועדון וכו', שלחו לו מייל הממוען אליו ספציפית. התייחסו לבלוג, לפסטיבל או למועדון שלו והסבירו לו מדוע המוסיקה שלכם תתאים "בול" אליו. יותר השקעה – נכון, אבל זו הדרך הנכונה לעבוד.
2. אל תעשו מחקר לפני המשלוח
אתם יודעים מה קורה ל-Pitch Letter אם מנהל פסטיבל מקבל אותו כמה ימים אחרי שפסטיבל הסתיים? אתם יכולים לנחש. רמז: זה קשור לאייקון של פח זבל.
אתם יודעים מה קורה ל-Pitch Letter כשהנמען, שהוא פרוגרמר של מועדון של מוסיקת רוק, מקבל פנייה מהרכב של מוסיקת עולם? אתם יכולים לנחש.
אתם יודעים מה קורה ל-Pitch Letter שנשלח לתחנת רדיו או לבלוג בצורה אחרת מהכללים של אותו מקום (לאימייל אחר מהנדרש, עם קבצים מצורפים במקום לינקים, עם לינקים ליוטיובים במקום לינקים לקבצים להורדה, עם EPK שונה מהנדרש, במועדים שונים מהנדרש וכו' וכו' וכו')? אתם יכולים לנחש.
הקדישו כמה דקות וקראו את האתר הרלוונטי ובידקו אם יש כללים והנחיות כיצד להגיש מועמדויות וכיצד לשלוח Mail Pitch. אין כזה? מציע לכם לשקול לשלוח מייל מנומס ופשוט לשאול.
שלחו מייל ארוווווווווווווווווווווווך
אנשי התעשייה מקבלים מאות אימיילים דומים לשלכם. אין להם זמן וסבלנות לקרוא מיילים ארוכים.
אם תרצו שאנשי התעשייה אליהם אתם כותבים את ה Pitch Letter גם יקראו אותו, כתבו מייל מכירות קצר ולעניין, כשכל המידע הרלוונטי נמצא בשורת הנושא ובפנים – קצת על ההרכב שאתם רוצים לעניין בו + כמה לינקים למוסיקה + את כל דרכי ההתקשרות אליכם. זהו הכל.
4. כתבו בתעויוט
לקבל מייל מכירות הכתוב ברישול או עם הרבה טעויות כתיב זה טרן-אוף רציני. גם ללחוץ על לינק לוידאו ולהגיע לשומקום.
כן, אני יודע, אתם מנסים "למכור" את המוסיקה שלכם ולא תואר שלישי בפילוסופיה, ואני גם כן יודע שאנגלית אינה שפת האם שלכם. אבל בשביל הגהה לא צריך תואר במשפטים – רק קצת תשומת לב, או מקס' עין נוספת של חבר.
לפני שאתם לוחצים את Send עשו הגהה למייל שלכם. אם אתם לא סומכים על הכתיבה שלכם וחושדים שיהיו טעויות – בקשו מחבר שיעשה עבורכם הגהה. בידקו את הלינקים וודאו שהם מגיעים למקומות הנכונים
בהצלחה!
כמה שאתה צודק, ברק.
אני מקבל פניות כל כך עילגות והזויות ממוזיקאים שברור שלא הקדישו דקה מחשבה בניסוח הפניה, והם הרי רוצים את עזרתי. מה הקטע? אם היו משקיעים בהתנהלות נכונה מאית ממה שהשקיעו במוסיקה הם היו נמצאים במקום אחר לגמרי.