זהו חלקו החמישי של המדריך הלא-אולטימטיבי לתור בחו"ל. ארבעת החלקים הראשונים עסקו בתכנון המסלול, בתכנון לוח הזמנים, במציאת המועדונים והאולמות הנכונים לכם ולמוסיקה שלכם ובדרכי יצירת קשר עם המועדונים.
החלק החמישי שלפניכם עוסק בשאלה המאוד רלוונטית כשמנסים לתכנן תור, ובכלל כשמנסים לקבוע הופעות: איך לנהוג כשהמועדונים לא מגיבים.
שלב חמישי: מה עושים כשהמועדונים לא מגיבים?
הנה מצב אופייני: שלחתם אימייל מנומס, אינפורמטיבי וקולע, אבל לא קיבלתם תשובה מהבוקר של המועדון. לא חיובית ולא שלילית. מה עושים?
ודאו ששלחתם לכתובת מייל הרלוונטית
אם שלחתם את המייל לכתובת כללית כמו info@venue.com בהחלט ייתכן שהמייל שלכם לא הגיע ליעדו. בפוסטים קודמים הדגשתי את החשיבות לאתר בדיוק מי האדם הנכון במועדון או באולם הקונצרטים ולשלוח את המייל ישר אליו. זוכרים?
זה הזמן להרים טלפון למועדון ולבדוק לאיזה כתובת בדיוק עליכם לשלוח את האימייל. בחלק מהמקרים יתנו לכם את אותו מייל כללי, אבל לפעמים – יתנו לכם את המייל הפרטי של האיש הנכון אליו צריך לשלוח.
אל תשכחו לשאול באוזה הזדמנות איך קוראים לו. תמיד טוב שהמייל ימוען בצורה אישית
מחכים שבועיים
אם לא קיבלתם תשובה, בדקו באתר של המועדון. לפעמים כתוב שם כמה זמן בערך לוקח להם לענות למיילים. אם לא כתוב השתמשו בכלל האצבע שלי – חכו שבועיים ושילחו מייל נוסף. ואחרי שבועיים עוד מייל. עד שתקבלו תשובה.
אל תשכחו את ה-Re
כשאתם שולחים מכתב תזכורת, וודאו שהכותרת מכילה את Re: שמהווה כמובן סימן בינלאומי לכך שזה לא המייל הראשון שאתם שולחים. זה אולי יעזור בקבלת תשובה מהירה יותר.
קצר עם שובל
מייל התזכורת צריך להיות קצרצר, אחרי הכל הוא רק תזכורת. ואומר משהו בסגנון של:
"שלום… עושה פולואפ למייל ששלחתי ומקווה לשמוע ממך בקרוב. לנוחיותך מצרף את המייל שנית. תודה רבה, ברק ויס"
אל תשכחו לצרף את המייל המקורי בו הצגתם את עצמכם. אל תצפו שהבוקר יתחיל לדפדף בין המיילים שלו כדי למצוא את המייל המקורי שלכם.
כמה דברים שחשוב לזכור:
- It's not Personal. בוקרים עמוסים מאוד. אל תניחו שהעובדה שלא חזרו אליכם אומרת שהם לא אהבו את המוסיקה שלכם. יש להם חיים חוץ מכם כידוע.
- תכנון בזמן. זוכרים את הפוסט על לוח הזמנים של התור בו גם דיברתי על להתחיל לתכנן הרבה זמן מראש? אז הנה אחת הסיבות המרכזיות למה. לוקח הרבה זמן לקבל תשובות ממועדונים.
- RTFM – יש מועדונים עם הנחיות מאוד ברורות באתר שלהם איך פונים, למי פונים, ויותר חשוב – איך ולמי לא פונים. אל תהרסו לכם את הקשר לפני שהתחלתם אותו עם טעויות שנובעות מאי קריאת ההנחיות באתר, כמו להתקשר כשאומרים לא להתקשר או לשלוח מייל לא לכתובת אליה התבקשתם לשלוח. Read the Fucking Manual!
קיבלתם תשובה שלילית?
ממש לא הכל אבוד. נסו עוד חודשיים-שלושה. אולי הבנאדם התחלף או הסגנון שמתאים למועדון התחלף.
כמובן שכעת הזמן לשנות ולהתאים את תכנון המסלול ולוח הזמנים הראשוני שקבעתם לתור למציאות בשטח.
+++
החלק השישי של המדריך האולטימטיבי לארגון תור בחו"ל יעסוק בקידום המופעים בחו"ל ויח"צ לעניין. כרגיל, בשבוע הבא באותו היום ובאותה השעה.
חלק שני: תכנון לוח הזמנים של התור
חלק שלישי: מציאת המועדונים והאולמות
חלק רביעי: יצירת קשר עם המועדונים
חלק חמישי: מה עושים כשהמועדונים לא עונים?
חלק שישי: קידום מופעים ויח"צ בחו"ל
חלק שביעי: קיצורי דרך שמאוד עוזרים בארגון תורים