זהו חלקו השישי של המדריך הלא-אולטימטיבי לתור בחו"ל. חמשת החלקים הראשונים עסקו בתכנון המסלול, בתכנון לוח הזמנים, במציאת המועדונים והאולמות הנכונים לכם ולמוסיקה שלכם, בדרכי יצירת קשר עם המועדונים ובדילמה הקבועה מה עושים כשהם לא עונים.
החלק השישי שלפניכם עוסק בשאלה חשובה בהופעות שלא באזורים "שלכם": איך מקדמים הופעות.
שלב שישי: כיצד מקדמים הופעות בחו"ל?
אז אתם כבר מתכננים את ההופעות בתור – במקומות שאתם לא מכירים ושלא מכירים אתכם.
איך מקדמים את הופעות כאלה? איך גורמים לכך שאנשים יגיעו להופעה שלכם?
אצלכם ב"שכונה" זה יותר פשוט. קודם כל, אנשים מכירים אתכם. פותחים איוונט בפייסבוק, שולחים מייל לרשימת דיוור, יוצרים קשר עם עיתונאי מוסיקה עם/בלי שימוש ביח"צ חיצוני, תולים פוסטרים, מחלקים פלאיירים וכו'. אבל מה עושים ואיך מקדמים את ההופעות בתור באזור לא מוכר לכם – ולרוב בשלט רחוק?
הנה כמה מהדרכים לעשות זאת:
הבר/המועדון עצמו
לרוב המועדונים ולברים בהם תנגנו יש רשימות תפוצה ודף פייסבוק. דאגו לכך שהם יפרסמו את דבר ההופעה שלכם + וידאו שלכם שם.
עיתונות מקומית ובלוגרים מקומיים
צרו קשר עם העיתונים המקומיים ועם בלוגרים מקומיים וספרו להם על הלהקה שלכם ועל ההופעה המתוכננת.
איך מאתרים אותם:
- גוגל
- אוהדים מקומיים שלכם
- אנשי המועדון/הבר בו תנגנו
בסיס האוהדים שלכם
יש לכם בסיס אוהדים משמעותי ומחויב? זה הזמן להפעיל אותו. שילחו ניוזלטר ופרסמו בפייסבוק את דבר התור המתוכנן. ספרו להם לאן אתם רוצים להגיע ובקשו את עזרתם בקידום המופע. ייתכן שבין האוהדים תמצאו כאלה שגרים באזור התור המתוכנן ועוד יותר ייתכן שיש שכאלה שיש להם משפחה וחברים במקום..
פרסום בתשלום בפייסבוק
מודעות פייסבוק הן ממש לא יקרות, אפשר לעשות להן Targeting מאוד מדויק ולכן הן אפקטיביות – אם עושים אותן נכון. דאגו שלעשות טרגטינג לאזור בו אתם מתכננים לנגן (לפי העיר או לפי המיקוד) + לפי הז'אנר המוסיקלי בו אתם מנגנים.
אני ממליץ להשתמש במשלוב בשני סוגי הפרסום בתשלום שפייסבוק מספקת: גם פרסום של דף האומן שלכם וגם פרסום ההופעות עצמן.
פרסום דף האומן: תקופה ארוכה יחסית לפני התור יוסיף לכם לייקים/אוהדים מאזור התור. פרסום ההופעות עצמן: אותם תעשו בסמוך לאירוע. הגדלת כמות הלייקים מאזור התור שהביא פרסום דף האומן בתקופה הקודמת יעזו כאן.
הנציגויות הישראליות
בכל שגרירות וקונסוליה ישראלית יש ממונה על תחום התרבות: נספח תרבות, סגן שגריר, וכו'. לחלקם הגדול יש רשימות תפוצה המשמשות לקידום מופעי תרבות ישראלים באזורם.
הקהילות היהודיות
אם מסלול התור שלכם עובר בעיר בה יש קהילה יהודית משמעותית, שווה ליצור קשר איתם. לכל קהילה יהודית יש רשימת דיוור של כלל חברי הקהילה.
להקות מקומיות
קשרים ושתוף פעולה עם להקות מקומיות המנגנות מוסיקה המתאימה למוסיקה שלכם זה דבר חשוב ומבורך מהרבה סיבות, שעל חלקן אעמוד בפרקים הבאים של המדריך הלא אולטימטיבי. לענייננו, אם להקות מקומיות יסכימו לספר ואף להמליץ לאוהדיהן עליכם ועל ההופעה המתקרבת שלכם בדף הפייסבוק ובניוזלטר שלהן – זה יהיה חשוב.
תליית מודעות
אין טעם שתשלחו למועדונים ולברים בתור פוסטרים שלכם. זה יעלה לכם המון כסף. אבל אפשר להעלות לאתר שלכם מודעות ברזלוציה גבוהה שהמועדונים/המסעדות/הברים בו תנגנו בתור יוכלו להוריד אם רק ירצו, להדפיס ולתלות.
+++
קביעת תוכנית עבודה של קידום המופעים
אני מציע שתבנו לעצמכם לוח זמנים לכל נושאי קידום התור והיח"צ, ובו תמקמו את המועדים לכל אחת מפעולות הקידום הנדרשות. יש כאלה שצרך לעשותן חודשים לפני ההופעות – למשל פרסום הדף בפייסבוק, ויש פעולות שתצטרכו לעשותן שבועות ספורים לפני ההופעה, כמו פרסום ההופעה עצמה בפייסבוק.
חלק שני: תכנון לוח הזמנים של התור
חלק שלישי: מציאת המועדונים והאולמות
חלק רביעי: יצירת קשר עם המועדונים
חלק חמישי: מה עושים כשהמועדונים לא עונים?
חלק שישי: קידום מופעים ויח"צ בחו"ל

הי ברק,
לגבי פרסום דף האומן בפייסבוק – לאחרונה התוודעתי לביקורת די נוקבת על הנושא
ראה: http://www.youtube.com/watch?v=oVfHeWTKjag
מעניין לשמוע מה דעתך בעניין…
הי ברק,
"קניית לייקים" או "קניית אוהדים" (ככה קוראים לזה) זו מכה בפייסבוק. אולי אתה זוכר על מעט רעש שהיה לפני מספר שנים כשגילו שרוב הלייקים בדף של ביבי נתניהו הם קנויים מפקיסטן, הודו וכו'.
יש אנשים שחושבים שטוב לעשות כן מבחינה שיווקית – כי ריבוי לייקים מעביר מסר של עסקים (ובמקרה שלכם – אומנים) פעילים ופופולריים.
אני חושב אחרת. לייקים קנויים פוגעים בכם בטווח ארוך. המטרה שלכם היא לידים איכותיים.
ההמלצה שלי היתה לפרסם בפייסבוק בצורה מטורגטת מאוד-מאוד – לפי ערי התור וכו'. אני מאמין שאם משתמשים בטרגטינג מדויק (לפי מקומות או לפי תחומי עניין) – רוב הסיכויים שהלייקים שתקבלו הם לייקים איכותיים ואמיתיים.