"אני רוצה שהמוסיקה שלי תדבר בעד עצמה. אני לא רוצה לכתוב פוסטים יחצניים פייסבוק. אני לא רוצה למכור שם את עצמי ולספר כל מיני סיפורים סוחטי דמעות רק כדי שיקשיבו למוסיקה שלי. אני עושה מוסיקה מספיק טובה כדי שאנשים יקשיבו לה בלי כל העטיפות הנוצצות האלה."
מכירים מוסיקאים שאומרים וחושבים ככה? אני בטוח שכן. אולי אפילו אתם חושבים ככה.
אז יש לי בשורות רעות בשבילכם ובשביל כל מי שחושב ככה:
זה לא יקרה
אף אחד לא יקשיב למוסיקה שלכם אם אתם לא תקדמו אותה ותפעלו בצורה אקטיבית לגרום לכך שאנשים ישימו אליכם לב ויאזינו למוסיקה שלכם. ולשם כך תשתמשו בפלטפורמות בהם האוהדים הפוטנציאלים שלכם נמצאים.
אז חשוב לומר לכל אלה מביניכם שלא מוכנים (או לא רוצים ללמוד) לקדם את עצמם בצורה אקטיבית במטרה שאנשים יאזינו למוסיקה שלהם, ומצפים שאיכשהו מישהו יגלה אתכם בגלל שהם עושים מוסיקה מצוינת:
מוסיקאים יקרים, אתם מבזבזים את זמנכם ואת כספכם. לא תהייה לכם קריירה מוסיקלית
ולכן עדיף שתחתכו כבר עכשיו ותבחרו לעצמכם קריירה אחרת. את המוסיקה תשאירו לעצמכם כתחביב לשעות הפנאי כשאתם לא עובדים בקריירה האחרת שתמצאו לעצמכם.
כן, אני יודע שזה נשמע נחרץ ואכזרי, אבל זו האמת. ואם תקשיבו לי ותוותרו על החלום הזה של קריירה מוסיקלית, אני מאמין שבעתיד אתם תודו לי על כך שאמרתי לכם את האמת הקשה הזו בפנים, וחסכתי לכם שנים מבוזבזות של תסכול.
(אגב, אם אתם מחפשים אשמים – חוץ מעצמכם – ביצירת האשליה הזו של "אם תהיו מוסיקאים מצוינים בסוף יגלו אתכם", חפשו אותם בבתי הספר למוסיקה.)
אז למה היום להיות מוסיקאי מעולה זה לא מספיק?
עולם המוסיקה היום מוצף באינספור מוסיקאים. רבים מהם מצוינים לא פחות מכם. קהל המאזינים לא יכול להאזין לכל אוקיאנוס המוסיקה הזו, כדי שיחליט על סמך המוסיקה מה הוא אוהב ומה לא.
ולכן, בעולם המוסיקה של היום, התחרות בין המוסיקאים אינה על איכות המוסיקה, לא על הציוד המוסיקלי המשוכלל שלכם (תראו לי מוסיקאי אחד שהרויח בגלל שקנה עוד אפקט לאוסף או בגלל שיש לו 5 גיטרות שונות ולא שתיים) ואפילו לא על איכות הסאונד (ספרו לי עוד על החשיבות הגדולה של הוצאת עשרות אלפי שקלים כדי להקליט באולפנים הכי משוכללים ובאיכות הכי גבוהה, כשהרוב המוחלט של הקהל מאזין למוסיקה הזו דרך הסמארטפון שלו)
התחרות היא על תשומת ליבם של המאזינים הפוטנציאלי עוד לפני שהם מאזינים לצליל אחד בודד מהמוסיקה שלכם.
כי רק אם תצליחו למשוך את תשומת ליבם של אלה, הם יואילו בטובם להקליק על הלינק ויאזינו למוסיקה שלכם, ואולי אפילו יאהבו את מה שישמעו – ויהפכו לאוהדים.
אבל כל זה קורה עוד לפני שהם מאזינים אפילו לצליל אחד בודד מהמוסיקה שלכם.
לכן, אם אתם מסרבים להשתתף במשחק העכשווי הזה, שעיקרו למשוך את תשומת ליבו של הקהל הפוטנציאלי שלכם, אנשים לא יגיעו להאזין למוסיקה שלכם, ובוודאי שלא תוכלו ליצור לעצמכם קריירה מוסיקלית.
אז מה ימשוך את תשומת ליבם של הקהל דווקא אליכם ולמוסיקה שלכם – עוד לפני שהם שמעו אפילו צליל אחד מהמוסיקה שלכם?
הסיפור שלכם
ממליץ מאוד לקרוא בנושא: קומוניקטים שיקדמו אתכם: ראיון עם היחצן דמיטרי ויטזה
הסיפור הזה שלכם חייב להיות מעניין ומסקרן וייחודי לכם, כזה שיגרום לאנשים להזדהות איתכם ולזכור אתכם. רק ככה אנשים יעצרו וישימו דווקא אליכם לב בין כל הרעש של מיליוני מוסיקאים אחרים.
ולא, זה לא אומר בהכרח סיפורים רכילותיים עסיסיים סטייל הראיונות החושפניים בידיעות אחרונות, או סיפורים משפחתיים קורעי לב סטייל תוכניות הריאליטי השונות (למרות שזה יכול לעבוד מעולה לטובתכם).
- הסיפור שלכם יכול להיות משהו יוצא דופן בסיפור החיים שלכם;
- הסיפור שלכם יכול להיות אירוע מיוחד שקרה והשפיע מאוד על עולמכם המוסיקלי;
- הסיפור שלכם יכול להיות פעילות התנדבותית שלכם למען מטרות חשובות;
- הסיפור שלכם יכול להיות עיסוק לא שגרתי שלכם או של חבר אחר בלהקה;
- הסיפור שלכם יכול להיות חיבור חיבור לא צפוי בין סגנונות מוסיקליים;
- הסיפור שלכם יכול להיות שימוש בכלי נגינה נדיר או שימוש לא שגרתי בכלי נגינה סטנדרטי;
- הסיפור שלכם יכול להיות אירוע משמעותי שהתרחש בזמן ההקלטות לאלבום או באחת ההופעות;
- הסיפור שלכם יכול להיות הסיבה לכתיבת אחד השירים באלבום או אפילו הסיטואציה או אפילו המיקום בה כתבתם את המוסיקה
- הסיפור שלכם יכול להיות כזה שקבוצה מוגדרת של אנשים תרגיש הזדהות אתכם
- ועוד ועוד.
העיקר שיהיה מעניין, מסקרן, מפתיע, מרגש או מעורר הזדהות – וייחודי רק לכם
אז מוסיקאים יקרים, עיצרו לרגע את הפקת הקליפים הכיפיים, את עיצובי העטיפות, את הפוטו שוט ושאר ההוצאות על חומרים שיווקיים שונים ומשונים, ונסו קודם להגדיר לעצמכם מה הסיפור שלכם ושל האלבום הבא שלכם. סיפור כזה שמי שיקרא או יקשיב לו, ירגיש שהוא פשוט מוכרח לשמוע את המוסיקה שנוצרה בעקבות הסיפור הזה.
ואחרי שתחליטו על סיפור שכזה, שלבו אותו בכל החומרים השיווקיים שלכם: בקומוניקטים, בגרפיקה לאלבום, בלוגו, בסטיילינג, בתמונות היח"צ, בוידאוקליפים שלכם ובכל שאר החומרים השיווקיים שלכם.