כיצד תמקסמו את הופעותיכם בפסטיבלים או ירידי מוסיקה חלק ב'

לפני מספר ימים פרסמתי את החלק הראשון של הפוסט הזה ובו 10 טיפים כיצד למקסם את הופעותיכם בפסטיבלים או ירידי מוסיקה.

הנה לפניכם ועבורכם:

החלק השני והאחרון ובו עשרת הטיפים האחרונים לפוסט הזה

כיצד תמקסמו את הופעותיכם בפסטיבלים ובירידי מוסיקה חלק ב

 

הנה 10 הטיפים האחרונים:

1.  מתי הזמן הטוב לשואוקייס

נהוג לומר כי הופעות הערב, אחרי שעות הפעילות של ירידי מוסיקה הן הטובות ביותר לחשיפה. מניסיון אספר אומר כי לעיתים רבות לא היה לי כח ללכת להופעות הללו בגלל ריבוי פגישות שהיו לי במהלך היום, ודווקא להופעות שהתקיימו במהלך היריד – הלכתי.

 

2.  נצלו את הזמן שאתם ביריד לפגישות

נסו לקבוע פגישות עם אנשי התעשייה. ברוב ירידי המוסיקה, ניתן לדעת מראש מי אנשי התעשייה שיגיעו ליריד. שווה לשלוח מייל לפני האירוע (מוקדם ככל הניתן) ולנסות להפגש. וגם אם לא הצלחתם לקבוע פגישות – הסתובבו ביריד, פגשו אנשים, דברו, שווקו וכו'.

 

3.  תגיעו גם להופעות של אחרים

אתם מגיעים לפסטיבלים או ירידי מוסיקה – לא רק להופעה בודדת שלכם שאחריה תיעלמו. הגיעו להופעות אחרות, לג'אמים ולאירועים אחרים. אין לכם מושג היכן תזדמן האפשרות העסקית הבאה.

אל תגיעו רק להופעה שלכם ותעלמו.

 

4.  המוסיקאים האחרים אינם המתחרים שלכם

מוסיקאים אחרים אינם מתחרים שלכם – אפילו בשואוקייסים או ירידי מוסיקה – ולכן אל תנהגו בהם ככאלה. במקרים רבים דווקא קשרים עם מוסיקאים מחו"ל שקושרים בירידים כאלה יכולים להועיל בעתיד.

 

5.  גם אנשי התעשייה הם בני אדם 

אל תשכחו להודות לאנשי הפסטיבל או יריד המוסיקה שדאגו להביא אתכם. גם הם בני אדם לא רק אנשי מקצוע והם יכולים להפגע אם לא תודו להם בסוף ההופעה.

 

6.  נסו ליצור "דיבור" על השואוקייס שלכם

ירידי מוסיקה גדושים בהופעות. אנשי התעשייה  לא הולכים לכולם, רק לכאלה המתאימות מבחינת הלו"ז וכמובן כאלה שקולגות וחברים המליצו עליהן. לכן שווה לכם לחשוב איך אנשים ימליצו דווקא על השואוקייס שלכם.

 

7.  After Hours

אחד מהסודות הגדולים בתעשייה הוא שהמקום הכי חשוב להיות בו כדי ליצור קשרים הוא "הבר השכונתי" (לרוב הבר במלון המרכזי בו שוהים רוב אנשי התעשייה), והזמן הוא – After Hours – אחרי שהכל מסתיים. בשעות  הקטנות של הלילה.

 

8.  משקל עודף

אחת הבעיות הגדולות לאנשי תעשייה החוזרים מירידי מוסיקה הוא משקל עודף במזוודה בגלל כמויות הדיסקים והפרס-קיטים. כמות הדיסקים והפרס-קיטים שהחדרניות מוצאות בחדרי המלון אחרי כל יריד מוסיקה יכול להקים ספרייה גדולה למוסיקה. וזה עוד אחרי עשרות הפעמים בהם כל איש תעשייה מסרב לקבל דיסקים ממוסיקאים מאותה הסיבה בדיוק. לכן למרות הפיתוי להרשים בחבילה של 3 דיסקים + פולדר קשיח בגודל 4A, נסו לחשוב בקטן. ככל שהפרס-קיט/דיסק שלכם יהיה יותר צנוע בגודל ובמשקל – הסיכוי שהוא יושאר במלון קטן יותר.

 

9.  ריגול תעשייתי

עשו את שיעורי הבית שלכם לפני שאתם מגיעים ליריד המוסיקה. בדקו מי אנשי התעשייה שמגיעים, בלו כמה שעות טובות באינטרנט להבין מאיזה פסטיבל או מועדון או חברה הם מגיעים. מה מרכז הפעילות שלכם וכו'. ככה תוכלו לסמן לעצמכם את מי אתם רוצים לפגוש מבין המוני אנשי התעשייה המסתובבים.

 

ואם לא כתבתי עד כה, אז:

10.  נגנו טוב!

 

בהצלחה!!

 

Speak Your Mind

*

4 × 1 =

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.