דף אומן או פרופיל אישי בפייסבוק?
הנה שאלה שאני נשאל הרבה פעמים:
האם צריך לעבור לדף אומן ולוותר על הפעילות שיש לי בפרופיל האישי בפייסבוק?
כולם אומרים לכם שמוסיקאים מקצועיים חייבים לעבוד לדף אומן – זה מקצועי יותר, זה נותן יותר כלים וזה גם החוק של פייסבוק.
פייסבוק אפילו מקלה עליכם את המעבר ומאפשרת לכם להעביר את כל חבריכם והתמונות שלכם מפרופיל פרטי לדף אומן בקליק אחד (בערך).
לדעתי הכי נכון הוא להמשיך לנהל את הפעילות העסקית-מוסיקלית שלכם במקביל, גם דרך דף אומן וגם דרך פרופיל אישי בפייסבוק.
לקריאה נוספת: בשביל מה אתם צריכים דף אומן בפייסבוק?
הנה הסיבות שאתם צריכים להמשיך לנהל את הפעילות העסקית-מוסיקלית שלכם גם דרך פרופיל אישי בפייסבוק שלכם:
- האוהדים הכי שרופים שלכם הם לרוב גם חברים ומשפחה שלכם. זה בוודאי נכון בתחילת או באמצע הקריירה. ככה שרק טבעי להמשיך לתקשר איתם דרך הפרופיל הפרטי שלכם.
- חשיפה גבוהה. פייסבוק מגביל מאוד חשיפה של דפי עסק. רוצים שכל העוקבים אחריכם יקראו את הפוסטים שלכם? אין בעיה – תשלמו! לעומת זאת, החשיפה בפרופילים האישיים ממשיכה להיות גבוהה.
- דרך דף אומן אי אפשר לשלוח מסרים או לצ'אטט עם האוהדים (אפשר רק אלה ששלחו לכם הודעות ראשונים). זה אפשרי רק דרך פרופיל אישי בפייסבוק. וכל הרבים מביניכם ששוחחו איתי בצ'אט יכולים להעיד על החשיבות של הכלי הזה גם לקריירה המקצועית שלכם.
- פרופיל אישי בפייסבוק מאפשר קשר אישי, בלתי אמצעי בינכם לבין האוהדים שלכם. בדף האומן, הקשר הוא חד צדדי.
- אתם יכולים לבקש חברוּת מאנשי תעשיית המוסיקה, ולא לשבת ולחכות שהם יעשו לייק לדף האומן שלכם.
- אתם יכולים להזמין את חבריכם לאיוונט שאתם פותחים. דף אומן לא מאפשר לכם להזמין את האוהדים שלכם לאיוונט.
- השתתפות בקבוצות פייסבוק. השתתפות שלכם בקבוצות פייסבוק שרלוונטיות לכם, היא דרך מצוינת להגיע לקהלים רלוונטים לכם.
והנה הסיבות שאתם צריכים לנהל גם דף אומן:
באופן כללי, דף האומן, כמו כל הדפים העסקיים של פייסבוק, נועד לעסקים – ולכן הוא מספק לכם יתרונות רבים מאוד לניהול ושיווק העסק שלכם.
- אין הגבלה על מספר האוהדים שלכם. בפרופיל הפרטי הלימיט הוא בערך 5000.
- תזמון פוסטים. לייעול העבודה שלכם ולפרסום בדיוק בזמן בו תקבלו לפוסטים שלכם אנגייג'מנט הכי גבוה.
- תוכלו לתת הרשאה גם לאחרים שיפעילו את דף האומן. (למשל למנהלים שלכם – עם או בלי מרכאות, או חלוקת עבודה בלהקה – כמה חברים ינהלו במשותף את הדף וכו')
- מערכת ה-Insights, מאפשרת לכם ניתוח מאוד איכותי ואפקטיבי על האוהדים שלכם: למשל: ימים ושעות בהם הם נמצאים בפייסבוק, הגילאים שלהם, מאיפה הם בארץ ובעולם, מה סוג הפוסטים אליהם הם מגיבים יותר (לינקים, תמונות, וידאו, טקסט). המידע הזה הוא סופר-חשוב לכם לשיווק יותר יעיל שלכם.
- רק בדף האומן תוכלו לקדם בתשלום פוסטים ולהגיע ככה לקהלים רחבים הרבה יותר.
- מנועי החיפוש מאנדקסים את הפוסטים שלכם בדף האומן אבל לא בפרופיל הפרטי (המונח המקצועי הוא SEO ואכתוב על הדרך המאוד חשוב הזה בפוסט קרוב בעתיד). מה שאומר – לקוחות פוטנציאלים יוכלו להגיע אל דף האומן שלכם דרך גיגול, אבל אף אחד לא יגיע לפרופיל הפרטי שלכם בעקבות גיגול.
בקיצור, אל תתפתו למה שמומחי השיווק הרשתי והפייסבוק אומרים לכם. לכם כמוסיקאים חשוב לנהל את הקריירה המוסיקלית שלכם גם בדף אומן וגם בפרופיל הפרטי
בהצלחה
מסכים ולא מסכים.
מצד אחד ברמה הפרקטית של להזמין לאיוונטים או לצרף אנשי תעשייה אתה צודק.
כשאתה פותח Event מ-Page אין לך אפשרות להזמין ממש אנשים אלא רק דרך פרופילים פרטיים.
עם זאת, שלושת הנקודות הראשונות שלך עוסקות בתקשורת בין האמן לקהל, אך גם ב-Page אתה יכול לקבל מסרים פרטיים ולצ'וטט עם אוהדים באופן פרטי (לא דרך המסנג'ר הקלאסי של פייסבוק, אבל דרך העמוד). בנוסף אוהדים יכולים לכתוב דברים על ה-Wall של ה-Page גם כן.
הי אייל, כמו שכתבתי אין דיאלוג אמיתי בדף עסקי, הדיאלוג הוא תמיד חד צדדי. רק אוהד יוכל לפתוח בשיחה – ולא בעל. רק אוהד יוכל לכתוב על הקיר – ולא להיפך וכו'.
אני גם חולק עליך לגבי עניין הצ'אט לעומת המסרים בדף האומן. לטעמי ההבדל הוא עצום והוא קשור במיוחד במיידיות הדיאלוג (כאמור – צ'אט). אבל כאן מדובר בהעדפות ולא בעניינים חד משמעיים.
כמו שכתבת – בעניין אנשי תעשייה העניין הוא לטעמי לגמרי חד משמעי, ויעידו על כך מאות המוסיקאים – ישראלים וחולניקים שניהלו איתי צ'אטים דרך הפרופיל האישי שלהם. צ'אטים שהיה להם קשה יותר לקיים אם היו מנהלים את עסקיהם אך ורק דרך דף האומן ומותירים את הפרופיל האישי לעניני משפחה וחברים.