זה חוזר ברבות מהפגישות שלי – רבים מכם רוצים להוציא אלבומים בחברות תקליטים (לייבלים) בינלאומיות. מה זה רוצים – מפנטזים.
לא אכנס בפוסט הזה לשאלה מה בכלל הערך של חתימה כזו בימינו אלה. אתם רוצים לחתום? לכו על זה.
אז מה השיקולים של לייבלים?
איכות? ברור. מראה חיצוני? לא יכול להזיק.
אבל ישנם עוד שיקולים שחברות התקליטים בינלאומיות שוקלות. כאלה שאני חושב שיפתיעו אתכם מאוד.
לקריאה נוספת: שיטת שיווק מוסיקה שכבר לא עובדת: לשלוח אלבומי דמו לחברות תקליטים
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? קליק אחד בקופסא משמאל ותוכלו לשמור על קשר ולקבל עוד טיפים ומידע חשוב אחר
הנה שני שיקולים שיש להם משקל לא קטן אצל חברות התקליטים ושאני חושב שיפתיעו אתכם מאוד. כאלה שלא חשבתם שרלוונטיים לחברות התקליטים בעת החלטה אם להחתים אומנים – אבל הם מאוד רלוונטיים :
-
האם יש לכם בסיס אוהדים משמעותי ומגיב ברשתות חברתיות
-
האם אתם מושכים קהל משמעותי להופעות שלכם
כן. גם אם כל האינטרקציה שלכם בדף האומן היא בעברית עם אוהדים ישראלים ולא מחו"ל, וגם אם כל ההופעות שלכם הן בישראל, עדיין – שני אלה שיקולים חשובים ללייבלים בינלאומיים.
לפני שאסביר ואפרט, אקדים את המסקנה המתבקשת:
מוסיקאים יקרים, כדי להגדיל את סיכוייכם לחתום בחברות תקליטים בינלאומיות (לייבלים), אתם חייבים לבנות בסיס אוהדים משמעותי ומגיב ואתם חייבים להביא הרבה קהל להופעות שלכם
עד כאן השורה התחתונה. מי שמעוניין להכנס לראש של אנשי התעשייה כדי להבין באמת איך דברים עובדים מוזמן לקרא את ההסבר:
באופן כללי לייבלים היום הרבה יותר סלקטיביים בבחירת האומנים שלהם. הסיבה ברורה לכולכם: בעידן בו מכירות המוסיקה בכלל ודיסקים בפרט הולכים ושוקעים, ובעידן בו יש היצע אדיר של מוסיקאים בלי כמעט מגבלות גאוגרפיות, הסיכונים שחברות התקליטים ניצבות מולם כיום, הרבה יותר גדולים.
לכן, באופן טבעי, הלייבלים מנסים ללכת כמה שיותר על בטוח בבחירת האומנים שהם מחתימים. שני השיקולים שהזכרתי – בסיס אוהדים ברשתות חברתיות וקהל משמעותי בהופעות – עוזרות לחברות התקליטים להקטין סיכונים.
החשיבות של בסיס אוהדים משמעותי ומגיב ברשתות החברתיות לחברות התקליטים
יש היום המון מוסיקאים. כולם רוצים להצליח. לייבלים יעדיפו לעבוד עם אומן שיש לו בסיס אוהדים מוצק ומגיב. ויש לכך לפחות 3 סיבות עיקריות:
1. מוסיקה שמדברת לקהל גדול
אם יש לכם קהל אוהדים גדול, כנראה שהמוסיקה שלכם טובה. או יותר מדויק – המוסיקה שלכם מדברת לקהל הרחב.
בעבר לייבלים הסתמכו יותר על הטעם והניסיון של אנשי המקצוע שלהם – אנשי ה-A&R (Artists and repertoire) ועל קבוצות מיקוד.
היום הרשתות החברתיות מאפשרות לחברות התקליטים לדעת בצורה יותר מדויקת מה תהיה תגובת הקהל למוסיקה. הרבה יותר טוב מכל קבוצת מיקוד. לכן – יותר אוהדים "שרופים" ברשתות חברתיות – סיכוי יותר גדול שהמוסיקה תדבר לקהלים גדולים.
2. אישיות כובשת
תחשבו על זה, לרוב המוסיקאים שאתם אוהבים יש בנוסף למוסיקה מצוינת, גם אישיות כובשת. אפשר להזדהות עם האומנים או עם הנושאים עליהם הם שרים. בסיס אוהדים משמעותי ומגיב בהחלט יכול להעיד על האופי שלכם ועל היכולת שלכם לתקשר עם האוהדים שלכם ולנבא בצורה יותר טובה את סיכויי הצלחתכם, שהם כמובן הצלחת הלייבלים.
3. יכולת הפצת וידאו
וידאו היום הוא מלך הפצת המוסיקה. יותר מכל אלבום. ככה רוב העולם לומד להכיר מוסיקאים ומוסיקה חדשה.
לייבלים יודעים, שהסיכוי של אומן להצליח גדול יותר בצורה משמעותית גדל משמעותית אם יהיו הרבה מאוד צפיות בקטעי הוידאו שלו.
אם יהיה לכם בסיס אוהדים גדול, תומך ומגיב – הסיכוי שלוידאו שלכם יהיו הרבה צפיות ובזמן קצר – גדול הרבה יותר.
אז איך לייבלים יכולים לדעת אם יש לכם בסיס אוהדים כזו?
תסמכו עליהם. מדובר בביזנס והחברות יבדקו אתכם טוב-טוב:
-
מספר אוהדים ועוקבים. הם יבדקו מספרי האוהדים שלכם בפייסבוק, העוקבים שלכם בטוויטר והמנויים לערוץ היוטיוב שלכם.
-
מידת המעורבות. הם יבדקו מידת המעורבות של האוהדים. הלייבלים אינם טפשים. הם יודעים שאפשר בקלות "לקנות" אוהדים, ולכן הם יבדקו את מידת המעורבות של האוהדים שלכם: עד כמה מגיבים לפוסטים, לטוויטים או ליוטיובים שלכם.
-
תנועה באתר שלכם. הם יבדקו את הטראפיק לאתר שלכם. הם יבקשו מכם את נתוני הכניסה לאתר שלכם.
- רשימות דיוור. הם יבררו מה קורה ברשימות הדיוור שלכם. הם יבקשו מכם את הסטטיסטיקות של רשימת הדיוור שלכם: כמה מיילים יש לכם, מה אחוז פתיחת המיילים שלכם וכו'.
החשיבות של הגעת הרבה קהל להופעות שלכם עבור חברות התקליטים
אתם כבר יודעים שדיסקים הולכים ונעלמים. בוודאי במכירה בחנויות. לייבלים בוודאי יודעים ומרגישים זאת על בשרם. לכם עבורם – ועבורכם – הכיוון החשוב הופך להיות הופעות חיות. זו הדרך העיקרית בה מוסיקאים היום יכולים להמשיך להתפרנס מהמוסיקה שלהם. גם ממכירת כרטיסים להופעות וגם – ולפעמים אפילו חשוב יותר – ממכירת דיסקים ושאר מרץ' (Merchandise) כחולצות, סטיקרים, כובעים ועוד ועוד.
בקיצור – אם לכם אין יכולת למשוך קהל להופעות – אתם הרבה פחות אטרקטיביים ללייבלים.
לייבלים יבחנו לפחות שלושה אלמנטים::
1. האם יש לכם הופעה טובה
לא רק אם המוסיקה שלכם טובה, אלא האם אתם פרפורמרים מעולים והאם ההופעה שלכם מצוינת. גם אנשי חברות התקליטים יודעים, בדיוק כמוכם, שאנשים שהיו בהופעה שלכם לא בהכרח יחזרו לראות אתכם שוב, אם לא קיבלו "שואו" טוב.
2. האם אתם מביאים קהל משמעותי להופעות שלכם
אם אתם מביאים פעם אחר פעם קהל משלם להופעות שלכם – אתם בדרך הנכונה. רוב הסיכויים שחברות התקליטים ידלגו הלאה אם ייתקלו בלהקה שלא מצליחה להביא קהל משמעותי להופעות שלה אפילו בעיר מגוריה.
3. האם יש לכם קהל במקומות שונים
ברור לכולם שללהקה ירושלמית יהיה יותר קהל בירושלים מאשר בברלין. לכן קודם כל, חברות התקליטים יבדקו אם בעיר שלכם יש לכם קהל גדול ונלהב. אבל אם אתם מאלה המצליחים למשוך קהל גם ביפו, גם בברלין וגם בברוקלין – הלייבל יתחיל לראות סימני דולר…
אישיות כובשת. רשמתי לפניי
תמיד החשבתי אותך יסודית. צדקתי 🙂
אהלן ברק ראשית אמת למיתה ודבר נוסף שברשותך שווה להזכיר באותו נושא וזה הדסטרט ודומיו הגישה של יללה בואו ננסה מה יש להפסיד היא לא נכונה בכלל ולמעשה מי שנכשל בגיוס סכום זעום להקלטה של סקיצות או מיקסים חדשים ממתג את עצמו מיתוג שלילי לכן אם וכאשר הולכים על זה אז ללכת בכל הכח . חג שמח לכל בית ישראל ואהיה בקשר בתחילת מאי כשאשוב מלבוב בתחילת באי
אמיר
הכוונה אמת לאמיתה כמובן
כנראה גם לקרוא לפני שלוחצים פרסם זה טיפ חשוב 🙂
הי אמיר, תודה על ההערה החשובה.
נראה לי שטרנד (?) מימון המון – הדסטרט, קיקסטרטר ודומיו – ובמיוחד הטעויות שעושים אומנים בו – מצדיק פוסט נפרד. בפוסט הזה מבטיח להוסיף את הסעיף הזה שהעלית ולתת לך קרדיט עליו. תעשה חיים בלבוב!
מעניין ומעורר מחשבה כתמיד… תודה ברק!
שמח שהפוסט מעורר מחשבה!
מעולה. תודה
בכיף