מוסיקאים רבים מתכננים או רוצים לנסוע ולחיות בניו יורק לתקופת-מה לפחות.
ביקשתי מכמה מוסיקאים מעולים שחיים או שחיו בניו יורק לתת עצה או שתיים למוסיקאים המתכננים לנסוע לניו יורק. הנה מה שהם ענו.
זהו החלק השני של הפוסט. את החלק הראשון ובו תשובותיהם של גלעד הקסלמן, נדב רמז, ארנן רז, רעות רגב, אלעד גלרט, אורי שרלין, הדר נויברג, אייל וילנר ועומר קליין, תוכלו למצוא כאן
+++
ענת כהן, קלרניטנית, סקסופוניסטית ומלחינה
בואו עם כסף.
אל תהיו סנובים של סגנון מוסיקה אחד. אם המטרה שלכם להתפרנס ממוסיקה אתם חייבים להשאיר את הראש פתוח.
צאו לשמוע אחרים מנגנים, צרו קשרים ופגשו אנשים
אל תשכחו להיות בני אדם טובים.
+++
כבר עשיתם לייק לדף הפייסבוק של הבלוג ונרשמתם לניוזלטר החודשי? קליק אחד בעמודה השמאלית (או בתחתית לאלה שקוראים מהסמארטפון) ותוכלו לשמור איתי על קשר ולקבל עוד טיפים ומידע חשוב אחר
איל צוברי, בסיסט ומלחין
שני הדברים הראשונים שאתם חייבים למצוא כשאתם מגיעים לניו יורק הם חברים ועבודת יום Day Job.
+++
איתי קריס, חלילן ומלחין
לכו לנגן (sit in) עם כל מי שרק אפשר. ג׳אמים , סשנים, מסעדות, מועדונים, בתי קפה, פארקים… יש המון מקומות עם מוסיקה ואף פעם אי אפשר לדעת מי ישמע אתכם. תמיד טוב לדבר עם חברי הלהקה ולתת/לקחת כרטיסי ביקור. הסתובבו עם הכלי ואל תתביישו לשאול (בנימוס) אם אפשר להצטרף לשיר. רוב הגיגים מגיעים ממוזיקאים אחרים ואלה האנשים שהכי חשוב להכיר כשעוברים למקום חדש.
לימדו לנגן לפחות בכמה סגנונות שונים. שליטה בסיסית במגוון סגנונות, סטיילים או מסורות מוזיקליות שונות מקלה מאוד על מציאת עבודה כנגן/נגנית. טוב שתתמסרו לסגנון האהוב עליכם אבל בשביל לעבוד בעיר עוזר מאוד להכיר ולהיות מסוגל לנגן לפחות כמה סוגי מוזיקה. חוץ מזה זה גם מעשיר את החיים באופן כללי 🙂
+++
שאולי עינב, סקסופוניסט ומלחין
אל תתרגשו מהאנשים ומפוזות של נגנים.
המשיכו ללכת לג׳אמים כל לילה בכל השנה-שנתיים הראשונות.
היו נחמדים לאדיבים לכולם.
+++
חגי כהן מילוא, קונטרבסיסט, מלחין
עשו האנגים רבים ככל שתוכלו. פגשו אנשים ונגנו עם אנשים כל יום. רק בניו יורק יש כל הזמן סשנים ואפילו מוסיקאים מאוד מוכרים קופצים לפעמים לנגן אם הם בעיר. אל תהיו ביישנים. ככל שיותר אנשים מכירים אתכם ואת הנגינה שלכם יהיה לכם טוב יותר.
אל תתפזרו על יותר מידי כיוונים. נורא קל ללכת לאיבוד ולאבד פוקוס בניו יורק. ככל שהדרך שלכם תהיה לכם יותר ברורה, כך יגדל הסיכוי שתיקרה בדרככם ההזדמנות הנכונה. כמובן אסור להיות מקובעים, אבל חשוב מאוד שתהיה לכם מטרה ברורה עם דרכים ברורות כיצד להשיגה. כשזה יהיה לכם – ייפתחו בפניכם כל מיני הזדמנויות בלתי צפויות ודברים פשוט יסתדרו לכם.
+++
מתן קליין, חלילן ומלחין
בואו עם כסף המספיק לכמה חודשים.
נסו לטוות קשרים עם הקהילות היהודיות כדי לשרוד.
חשוב כשגרים בניו יורק לטוות קשרים עם פיגורות בערי ארצות הברית השונות, לנסות לחוש את הדופק גם בסצנות המוסיקה השונות אבל גם לדאוג שאם בקהל ישנם אנשים מחוץ לעיר לשמור איתם על קשר ולהצליח לבנות מופע באותה עיר.
כמו כן יש המון כנסים שאליהם מגיעים אנשים מכל רחבי היבשת וחשוב להגיע אליהם ולבנות קשרים.
בארה״ב חייבים לפתח מיומנויות שכוללות בוקינג (מלונות, טיסות, רכבים שכורים, מכירות, סאונד….), ולהצליח להשיג ממופע אחד עוד מופע ועוד מופע ולמכור דיסקים וכו וכו
+++
יונתן גרינשטיין, סקסופוניסט ומלחין
בתחילת הדרך כדי להקל על המעבר אני מציע שתדאגו טוב לויזה ולענייני הבירוקרטיה, תדאגו לדירה ותודיעו לכמה שיותר אנשים שאתם מגיעים.
+++
שי מאסטרו, פסנתרן ומלחין
קודם כל, אל תצפו להצלחות מיידיות. הקטע בניו יורק הוא הריכוז הזה של מוזיקאים מדהימים וחרוצים שנמצאים שם כדי לנגן, כדי ללמוד אחד מהשני וכדי להנות מהמוזיקה. זה היופי והקסם. הסצנה בניו יורק פשוט מדהימה. לי עזר להבין שאני פשוט חלק מתוך התמהיל הזה. קל להתבלבל היום. אז סבלנות…
השנה הראשונה היא קשה כמעט לכולם. התרגלות לסביבה חדשה, לקודים חברתיים חדשים, לקצב אחר. אני ממליץ לכם כל הזמן להסתכל על התמונה הגדולה. זאת בעצם אותה עצה כמו קודם, סבלנות!
אה, כן – אל תשכחו מעיל!!
חסרה לי מאוד התייחסות לאיך משיגים עבודה כדי להחזיק מעמד שם עבור מי שאין לו אזרחות אמריקאית?
הרי הויזות היחידות שניתן להשיג לרוב הן תייר או ויזת אומן (וצריך להוכיח שאתה בא כדי לשווק את האומנות שלך וכו' וגם אין לך אישור עבודה מעבר לזה)
כל השאר לטעמי טיפה טריוויאלי: להתרועע, להכיר, לטעום, ללמוד. זה ממש לא יחודי לניו יורק, מותר ואף רצוי ליישם בארץ