כמו כולנו, גם אני פוגש בפיד הפייסבוק שלי לא מעט פוסטים שאתם מפרסמים בדפי האומן שלכם.
מה אני אגיד לכם חברים – רובכם מחטיאים ובגדול. מרוב טעויות בפייסבוק לא רואים את היער…
המטרה של דף האומן היא להגדיל את בסיס האוהדים שלכם ולהגביר את המחויבות והתקשורת שלהם אליכם. כל פעולה שאתם עושים בדף האומן שלכם ושלא תורמת לכך – היא טעות עסקית הפוגעת בקידום הקריירה שלכם.
אז הנה מצעד טעויות בפייסבוק בדף האומן שלכם: הטעויות הגדולות שאתם עושים בדף העסקי שלכם
טעות מס' 1: דף האומן שלכם הוא לוח מודעות
קחו טיפ מהפכני ממני: מטרת הפייסבוק אינה להיות לוח מודעות. הפייסבוק הוא… (קחו נשימה עמוקה תובנה עמוקה מגיעה מייד)… רשת חברתית. ותתפלאו, יש אפילו סיבה אמיתית לכינוי הזה. אנשים לא נמצאים בפייסבוק כדי לקרוא את המודעות שלכם. אנשים נמצאים בפייסבוק כדי לתקשר עם אנשים – לשוחח, להקשיב, לנאום, לריב. לנמצאים בפייסבוק כדי לתקשר עם אנשים אחרים – לדבר, להקשיב, לריב. לתקשר.
אם תמשיכו להתייחס לדף האומן שלכם כלוח מודעות לפרסום המודעות שלכם, אנשים ימשיכו להתעלם מדף האומן שלכם בפייסבוק, ובוודאי שלא תהפכו אותם לאוהדים מחויבים יותר. כאלה שיקנו את האלבום החדש שלכם, יגיעו להופעה שלכם או יתרמו לפרוייקט מימון-ההמונים שלכם.
טעות מס' 2: אתם מתעלמים מתגובות של אוהדים
אוהדים טורחים וכותבים לכם בדף שלכם – מגיבים, מעירים – ואתם מתעלמים?!
טעות מס' 3: אתם מפרסמים פחות מידי פוסטים
ובצורה לא עקבית. אתם צריכים לפרסם פוסט כל יום. וכל הזמן. אחרת, יהיה לכם קשה להגדיל את בסיס האוהדים שלכם דרך הפייסבוק.
זכרו: דף הפייסבוק הוא חלק מהעבודה שלכם ולעבודה מגיעים כל יום.
טעות מס' 4: אתם מפרסמים יותר מידי פוסטים.
פוסט אחד, מקס' שניים ביום וזהו. יותר מזה מדרדר אתכם במורד האלגוריתם של פייסבוק לחשיפה מירבית. רוצים או צריכים לפרסם יותר פוסטים ביום? בשביל זה יש טוויטר.
טעות מס' 5: אתם כ"כ זהירים לא לנקוט עמדה בכלום שאתם פשוט משעממים
מוסיקאים רבים חושבים בטעות שאם הם יביעו עמדות בנושאים בוערים (טבעונות, מבקשי מקלט, מזרחיות, דת, "תג מחיר" וכו' וכו') אז הם יפסידו לקוחות וקהל.
שטויות
אז ברור שאם תנקטו עמדה בנושאים קונטרוברסליים זה יעשה רושם רע על חלק מהאנשים. אבל מצד שני, זה דווקא יעשה רושם טוב על אנשים אחרים. יהיו אנשים שדווקא בגלל הדעתנות שלכם הם ישימו אליכם לב ואחרים שיהפכו לאוהדים יותר מחויבים שלכם. הסיכון באי הבעת עמדות היא שלא תותירו שום רושם ותתפסו כאפורים, חסרי אופי ומשעממים.
טעות מס' 6: אתם מתייחסים לדף האומן שלכם כפרופיל האישי
דף האומן הוא חלון הראווה המקצועי שלכם בפייסבוק. לכן, כל פוסט שאתם מפרסמים חייב להבחן במסננות של "האם הפוסט מסייע לי בקריירה?" או "האם הפוסט יגרום אוהדים להתחבר יותר אלי ואל המוסיקה שלי?"
יש לכם פוסטים על דברים נחמדים או דברים שמעניינים אתכם ושפרסומם לא יתרום לקידום הקריירה שלכם? בדיוק בשביל זה יש לכם גם פרופיל אישי.
טעות מס' 7: לפוסטים שלכם בדף האומן אין "קול" ייחודי ומובחן.
כמוסיקאים אתם יודעים כמה חשוב שתהיה לכם אישיות מוסיקלית ייחודית, קול ייחודי ומובחן. אז למה אתם נשמעים כ"כ מכאניים וחסרי אישיות בכתיבת הפייסבוק שלכם?
ולא, התירוץ "יש לי מישהו שעובד בפייסבוק בשבילי" הוא לא תירוץ. בדיוק כמו שבחנותו, מעצב האופנה לא היה נותן לעובד הניקיון שלו לעצב את חלון הראווה שלו.
סיכום – 7 טעויות בפייסבוק הכי נפוצות בדף האומן שלכם:
1. דף האומן שלכם הוא לוח מודעות
2. אתם מתעלמים מתגובות של אוהדים
3. אתם מפרסמים פחות מידי
4. אתם מפרסמים יותר מידי פוסטים
5. אתם כ"כ זהירים לא לנקוט עמדה בכלום שאתם פשוט משעממים
6. אתם מתייחסים לדף האומן שלכם כפרופיל האישי
7. לפוסטים שלכם בדף האומן אין "קול" ייחודי ומובחן
תודה על תגובתך ברק 🙂 במקרה שלי המצב הוא בדיוק להיפך….רוב העוקבים הם מחו"ל ואני אכן כותב עד היום באנגלית.אלא שלאחרונה התחלתי לשאול את עצמי אם לא כדאי וצריך לכתוב בעברית על מנת לבנות ולתקשר עם קהל מקומי שאולי גם יגיע להופעות.
אכן התלבטות. אני חושב שהשאלה שאתה צריך כעת לתת עליה תשובה היא – מה המטרה *האחת* שאתה מנסה *עכשיו* להתרכז בה – הרחבת המודעות למוסיקה שלך בישראל/בעולם (גם כאן צריך לבחור), או יצירת אוהדים שיגיעו להופעות.
ברגע שתחליט על מטרה אחת לשנה הקרובה, גם שאלת השפה תסתדר לך.
תודה ברק על עוד מאמר חשוב 🙂 עוד סוגייה שאני מתלבט לא מעט היא השפה בה כדאי\צריך\מומלץ לכתוב בדף האמן ( עברית או אנגלית ) : מצד אחד הקהל במקרה שלי ( מוזיקה אלקטרונית ללא מלים ) הוא בינלאומי לחלוטין.ברור שהשפה המתאימה היא אנגלית.מצד שני ובמיוחד אם רוצים לפנות לקהל בארץ , 'לתקשר' איתו ולגרום לו להגיע להופעות בסופו של דבר אז השפה כמובן צריכה להיות עברית…מה דעתך בענין ?
הי אורי, התשובה היא פשוטה וחד משמעית: אם רוב העוקבים שלך *עכשיו* הם מישראל – כתוב בעברית. אם בעתיד, המצב ישתנה ועוד ועוד לא ישראלים יצטרפו – שקול אז לשנות את שפת הכתיבה.
במצב בו *היום* הקהל ישראלי, והאומן מתקשר איתם באנגלית, בתקווה שבעתיד יצטרפו חו"לניקים, גורמת לכך שמאבדים במידה רבה את הקהל העכשווי, מתוך תקווה להשיג קהל חדש בעתיד.
וזה כמובן – בעייתי.
הי טל,
האלגוריתם של הפייסבוק מוריד דירוג לדפים שבאופן עקבי מפרסמים פוסטים יותר מפעם-פעמיים ביום. זה כמובן לא אומר שלפני אירועים חשובים אי אפשר לפרסם יותר מזה, כי מדובר באירועים חד"פ ולא בפעילות עקבית.
כתבתי פוסט העונה על השאלה מתי הכי טוב לפרסם פוסט בפייסבוק. התשובה הקצרה היא – בדיוק כשאוהדי הדף שלך נמצאים בפייסבוק. פחות משנות הסטטיסטיקות הכלליות. את התשובה הארוכה והמפורטת יותר תמצאי בפוסט כאן: http://wp.me/p3LNDX-cy
מעניין אותי לדעת: יש לך הערכה איזה שיעור של אנשים שרואים איוונט שלכם בפייסבוק מגיעים להופעה לעומת שיעור האנשים שמגיעים להופעה אחרי שקראו את האימייל/ניוזלטר שלכם?
מאמר מעולה, תודה. קוראת את הבלוג שלך בעקביות 🙂
לגבי מס' 4 – לפרסם פוסט או שניים ביום – איך זה מסתדר עם אורך החיים של 3 שעות של כל פוסט (שכתבת עליו פעם פה בבלוג נדמה לי)? נראה לי שלמשל יום לפני הופעה כדאי לפרסם אותה כמה פעמים במהלך היום (אולי כל פעם עם טקסט אחר).
ובהקשר הזה, יש סטטיסטיקות שימושיות של באפר שבדקו באיזה ימים ושעות כדאי לפרסם ברשתות חברתיות:
http://blog.bufferapp.com/best-time-to-tweet-post-to-facebook-send-emails-publish-blogposts
עוד טעות שנפוצה היא בתיאורים של אירועים בפייסבוק – הרבה פעמים אין מספיק מידע ואין לינקים לאודיו/וידאו. לפעמים אין אפילו רמז לז'אנרים מוזיקליים, זה מאוד מקשה לסנן אירועים לפי טעם או לדעת איזה חברים להזמין. המון פעמים התיאור של האירוע כולל רשימה של שמות הנגנים וזהו. זה לא מספיק למי שלא מכירים אותם.
אולי כדאי לכתוב פה פוסט נפרד על איך לבנות אירוע בפייסבוק.
נכון מאד 🙂
מעורר מחשבה
בעיקר הנושא של הבעת העמדה…
קשה מאד לכתוב משהו שתוכל לעמוד מאחוריו במאת האחוזים ושיהיה לו "קול ייחודי" כפי שאתה מציין
מנסיוני האישי זה עשוי לגזול זמן כמו לכתוב קטע חדש 🙂
יש אנשים שקל להם יותר להתבטא ברשתות (לרוב באופן שטוח ולא באמת מעורר עניין) וכאלה שכמעט ולא כותבים פוסטים (אלא משהו באמת מעיף להם את הסעיף)
וגם אז – האם המקום המתאים לכך הוא לא העמוד האישי מאשר בעמוד האומן?
לא יודע – יש לי הרבה שאלות לישון עליהן עכשיו…
הי ברק,
פייסבוק עניינו אינטרקציה בין אנשים ולכן כל מי שרוצה "לעשות עסקים" דרך הפייסבוק, ז"א להגיע לתודעה של יותר אנשים ולהפוך אוהדים לאוהדים יותר מחויבים, חייב לעבוד לפי "כללי הפורמט", אחרת זה פשוט בזבוז זמן.
אומן שמפיק פוסטים לקוניים המודיעים על הופעות קרובות, לא יותר אינטרקציה ולכן מבזבז את זמנו כשהוא "עובד" בפייסבוק. שימצא מקומות אחרים לשווק את המוסיקה שלו.
וכדי שמישהו יקשיב לאומן וכדי להשיג את המטרות שאפשר להשיג בפייסבוק, הוא חייב לא להיות לאקוני ולעורר עניין בפוסטים שלו. איך עושים זאת? באמצעות מציאת הקול שלו בפייסבוק. זה לא חייב להיות בפוסטים כתובים. זה יכול להיות בתמונות מעניינות שקשורות לפעולות שעושה כמוסיקאי, זה יכול להיות המלצות על מוסיקה שאוהב ולמה, וכו' וכו'.
אבל זה חייב להיות מעניין את הלקוחות הפוטנציאליים וע"כ – שונה ממה שאחרים עושים.
אם אומן לא יודע או לא יכול לעשות זאת מכל סיבה שהיא הוא יכול לבחור: (1) להפסיק להשתמש בפייסבוק ככלי לקידום הקריירה שלו, (2) לנסות ללמוד, (3) לתת למישהו אחר שכן מבין בזה. כן, בתשלום.
תודה רבה!
פוסט חד וחלק – אהבתי!!
תודה תמר!
אמן נטול דיעה פוליטית הוא בדרן (במיוחד כאשר אנו בעברית) וזה שיש לו אבל מפחד להביעה בזוי (בעיני) .
דוגמא מקומית לאקורדיוניסט צמרת שנון בפייסבוק – עירא שירן, מטעמים פוסטיו. ולתייג את עצמי….לא עכשיו.
תודה ברק, בקרוב כאשר אפתח דף אומן אזכור כל מה שכתבת כאן.
גם לדף המגמה אני לוקח כמה הערות.
שי,
דיוק, הבהרה ושאלה:
דיוק: לא כתבתי שחייבים להביע עמדה חברתית/פוליטית. אני כתבתי שיש רבים שמפחדים להביע דעות קונטרוברסליות מחשש שהקריירה שלהם תפגע וטענתי שזו טעות.
הבהרה: הבלוג שלי לא עוסק בשאלות ערכיות כמו "מה ראוי להיות". הבלוג עוסק בשאלות מקצועיות שיביאו לקידום הקריירה של אומנים. לכן כל עיסוק בשאלות כמו "מה עדיף להיות – מוסיקאי בינוני ואפרפר או מוסיקאי מבריק ומשתלח" הוא עיסוק שלך, עיסוק לגיטימי – אבל אני לא נגעתי בכך.
שאלה: האם תוכל לחדד ולהבהיר את דבריך לפיהם מוסיקאי שלא מתבטא בשום נושא שנוי במחלוקת יכול "להתמתג כבעל אישיות צבעונית ומרתקת"?
לא מסכים לגבי 'טעות מספר 5'. מוסיקאי יכול להתמתג כבעל אישיות צבעונית ומרתקת גם ללא הבעת דעתו בנושאים שנויים במחלוקת. לא חסרות דוגמאות על חרמות כלפי אומנים בישראל ובעולם בגלל הבעת דעתם הפוליטית למשל.. זה מיותר וזה יפגע בו במפורש. מי שהדבר אינו פורץ מדם ליבו ומהווה חלק בלתי נפרד מאישיותו והווייתו – אלא רק מנסה להתפס כ'מעניין' ו'בעל דיעה'' – מוטב לו שיחריש.. כמובן שכל אחד יעשה את החשבון לעצמו, אך בסופו של יום מוסיקאי בינוני עם אישיות אפרורית שעובד ומתפרנס, עדיף על פני מוסיקאי מבריק בעל לשון משתלחת שמנגן לציפורים.