*** מעודכן ל 1.4.2019 ***
לעוד פרטים ולהרשמה לחשיפה לרוק, אינדי ואלקטרוניקה וגם לחשיפה לג'אז ולמוסיקת עולם – הקליקו כאן
קיבלתי המון שאלות בענייני החשיפה למוסיקה וההרשמה.
אז לנוחותכם, ולנוחותי, ריכזתי לכם את התשובות לשאלות שאני נשאל. קראו אותן היטב – זה יחסוך לכם הרבה זמן התלבטות.
מתחילים:
-
האם אפשר להגיש מועמדות עם יותר מהרכב אחד או פרוייקט אחד? כן
- האם אפשר להגיש מועמדות לחשיפה לג'אז ולמוסיקת עולם וגם לחשיפה לאינדי? כן
- אם רוצים להגיש מועמדות גם לג'אז וגם לאינדי – האם צריך לחזור ולמלא את שני הטפסים לשתי החשיפות במלואם? כן
- הופענו בשנה שעברה בחשיפה. האם אפשר להגיש מועמדות ולהופיע גם השנה? כן. אבל שיעור ההרכבים שהשתתפו בחשיפה 2018 לא יעלה על 20% מכלל ההרכבים שישתתפו בחשיפה 2019. הרכבים שהשתתפו בשנתיים הקודמות ברצף לא יורשו להשתתף השנה.
- בשנתיים שעברו הופעתי עם פרוייקט אחד שלי. עכשיו אני רוצה להגיש מועמדות עם פרוייקט אחר שלי. אפשרי? כן. האיסור להשתתף בשנה השלישית הוא על אותו פרוייקט/הרכב.
- אני גר בארה"ב, אוכל להגיש מועמדות? כן. מותר לישראלים להגיש מועמדות גם אם הם גרים – באופן קבוע או זמני – מחוץ לישראל
- אין לי הקלטות של ההרכב שאיתו אנגן בחשיפה, אם אבחר. מה לעשות? חשוב מאוד להגיש מועמדות עם הרכב זהה או לפחות דומה לזה שתנגנו בחשיפה, אם תבחרו. חברי הועדה הבוחרת מסתמכים על מה שאוזניהם שומעות ולא יהיה נכן להגיש הקלטות עם הרכב שונה לחלוטין מזה שאיתו תופיעו בחשיפה. היו לנו מקרים העבר בהם מוסיקאים הגישו מועמדות עם הרכב אמריקאי איתו הם הקליטו שהיה שונה לחלוטין מההרכב "הישראלי" שלהם. חברי הועדה, במיוחד החו"לניקים שבהם, לא היו מודעים לכך ולא הכניסו את זה לשיקוליהם. השנה אנו נקפיד יותר על כך.
-
יש בהרכב שלי נגן לא ישראלי ואם אבחר אביא אותו לנגן איתנו בחשיפה. אפשרי? כן, ובלבד שאין מדובר ברוב ההרכב וכמובן שההרכב בהנהגה של ישראלי.
- האם האירוע פתוח רק להרכבים או גם לזמרים בודדים עם מוסיקאים מלווים? גם וגם.
- מה עדיף לשים בטופס – לינקים לוידאו או לאודיו? וידאו. כמובן אם קטעי הוידאו שברשותכם הם של הרכב הדומה להרכב שינגן בחשיפה אם תבחרו. וכמובן אם בוידאו שיש לכם איכות הסאונד לא פתגע בסיכויים שלכם. הפעילו שיקול דעת!
- יש לי מופע בינתחומי עם מוסיקה אבל גם עם ריקוד/וידאו וכו'. אפשר להגיש? כן. רק זכרו שזה יכול להתאים לפחות פסטיבלים וכו', וככזה, אולי ידורג נמוך יותר משיקול של Export Ready (ר' למטה) – הכל לפי שיקול דעת חברי הועדה האומנותית.
- מה עדיף – וידאו ערוך בצורה מקצועית או וידאו לא ערוך המצלם את כל הבמה? עדיף וידאו מהופעה חיה – ערוך או לא ערוך. אבל אם הסאונד בוידאו הוא יותר קרקוש כוסות ורעש ממכונת הקפה – שיקלו שנית.
- אין לנו אתר טוב. שווה לשדרגו לפני שמגישים מועמדות? אם אתם קוראי בלוג קבועים אתם כבר יודעים – אתם חייבים אתר טוב! אבל מניסיוני, חברי הועדות לא ממש מסתכלים עליו בעת קבלת ההחלטות. הם נסמכים בעיקר על היוטיובים שתשלחו ועל הביו. אז לשיקולכם.
- מה עדיף להציג – מוסיקה מקורית או קאברים? מוסיקה מקורית או קאברים עם עיבודים מיוחדים שלכם.
- מה עדיף – לשיר בעברית או באנגלית? אין כללים מוחלטים, אבל מניסיון העבר – בג'אז ובאינדי/רוק – עדיף באנגלית. במוסיקת עולם – זה לא משנה.
- חייבים למלא את הביוגרפיה וכו' גם באנגלית בטופס ההרשמה? כן. חלק מחברי הועדות האומנותיות לא יודעים עברית.
- מי הם חברי הועדה האומנותית? נכריז עליהם פומבית יחד עם ההכרזה על ההרכבים שיופיעו בחשיפה 2019. בינתיים אספר שכולם הם אנשי איכותיים ומשמעותיים מתעשיית המוסיקה הרלוונטית לחשיפות בישראל ובעולם, הם באים ממקומות מוסיקליים וגיאוגרפיים שונים, וכמו שהבנתם מנקודה קודמת, חלקם אינם ישראלים.
- מי אנשי התעשייה הבינלאומית שיגיעו השנה לחשיפה? ממש בימים אלה אנו שוקדים להביא לארץ את ההרכב הטוב ביותר שאנו יכולים מבין הקולגות בתעשיית המוסיקה הבינלאומית ולכן אין רשימת שמות לפרסום. מי שהשתתף בחשיפות שעברו יודע – מגיעים אנשי תעשייה משמעותיים בהחלט.
- מה ההנחיות שמקבלים ממך אנשי הועדה האומנותית בבחירת ההרכבים לחשיפה? (בחשיפה לג'אז ועולם)
- שכל הנבחרים יהיו הרכבים איכותיים לפי מיטב שיקול דעתם המקצועית
- בחשיפה לג'אז ולמוסיקת עולם: שתהיה בחשיפה חלוקה ראויה בין הרכבי ג'אז להרכבי מוסיקת עולם ;
- שההרכבים שייבחרו לחשיפה יישקפו את העושר והמגוון שיש למוסיקה בישראל להציע
- שההרכבים שייבחרו יהיו Export Ready
- Export Ready? כן. הביטוי מכיל בתוכו עולם ומלואו. בכללי זה אומר – שלהערכת חברי הועדה האומנותית שלהרכב ולמוסיקה שלו יש סיכוי טוב לצאת לעולם. שיקולים שבעבר חברי ועדה שקלו בהגדירם Export Ready (כל אחד לפי ניסיונו והכרותו את תעשיית המוסיקה)
- גודל ההרכב. ככל שההרכב קטן יותר גדל הסיכוי שהוא יוזמן להופיע.
- מוסיקה "מקומית". המוסיקה של ההרכב מביאה משהו "מקומי". לדוגמה: אם יש הרכב המנגן נניח מוסיקה אירית, ואפילו בצורה מעולה, יש פחות סיכוי שיוזמן לאירופה, שם יש הרבה מאוד הרכבי מוסיקה אירית. לעומת זאת, אם המוסיקה האירית של ההרכב מתובלת באלמנטים מזרחתיכוניים/ישראלים וכו' – הסיכוי גדל.
- פונה לקהל רחב. עד כמה המוסיקה "נישתית" ומתאימה לפסטיבלים ספציפיים יותר
- סדר וארגון. בכל פסטיבל יש עשרות מופעים, במועדונים הופעות – מספר דומה מידי חודש. האחראים לא יכולים לרדוף אחרי כל הרכב כדי להשיג תמונת יח"צ בזמן, או תרשים במה. לכם הם מחפשים אנשים שמתנהלים באופן מקצועי. כאילו שיש להם מנהל מקצועי (ולא חשוב אם יש או אין).
- אלבום והפצה. האם ללהקה יש אלבום ועדיף לאלבום המופץ בצורה סדירה באירופה/ארה"ב
הי ברק
אם שמרתי סרטון אודיו (הקלטה) היוטיוב לא בpublic איך אני יכול לתת לכם לשמוע?
לשתף את המייל שלכם לכל סרטון אודיו?
אורי, להרשמה צריך לינקים למוסיקה או וידאו שנמצאים ברשת. סטרימינג. אם יש לך יוטיוב – מצוין. אם יש לך קטע אודיו תעלה אותו לסאונדקלאוד או בנדקמפ ושלח לנו את הלינק. בהצלחה
הי ברק,
אני עומד לשחרר דיסק חדש שלי שיהיה מוכן לפני החשיפה , היכן אתה ממליץ לשים
אותו שיהיה נגיש?
תודה
הי אורי – נגיש למי? לקהל הרחב או לועדה האומנותית?
הי ברק , אני עומד להוציא דיסק שיהיה מוכן לפני החשיפה, האם כדאי שיהיו עותקים פיזיים ואם לא איפה אתה ממליץ
לשים את האלבום שיהיה נגיש ?
תודה
הועדה האומנותית מבקבלת רק חומרים מקוונים, לא דיסקים פיזיים
היי ברק,
האם אפשר להגיש רק ביוגרפיה באנגלית? החומרים שלי כולם באנגלית ולא בטוח שיהיה לי זמן לתרגם לעברית. האם זה בסדר אם בשדה "ביוגרפיה" אדביק את הביוגרפיה באנגלית?
תודה!
הי גדי – אנגלית זה בסדר גמור.
asfasf