מזל טוב! אתם מתחילים להקליט את האלבום הראשון שלכם. אולי אפילו יש לכם כבר אלבום אחד ביד ואפילו עשיתם השקה חגיגית. עכשיו הגיע הזמן לנסות להתקדם. המטרה: קריירה מוזיקלית שתיקח אתכם רחוק-רחוק.
אבל דקה לפני שאתם פותחים מבערים, הנה
4 דברים שאתם חייבים לעשות לפני שתתחילו לבנות קריירה מוזיקלית
אם לא תעשו את 4 הדברים האלה – וכמה שיותר מהר – יסודות הקריירה שלכם יהיו רעועים, והסיכוי שהקריירה תתמוטט יהיה גדול הרבה יותר.
אגב, המדריך הזה מתאים גם לאלה מכם שיש מאחוריהם יותר מאלבום אחד. לעולם לא מאוחר מידי לבנות יסודות חזקים להמשך הקריירה המוזיקלית שלכם.
ממליץ לכם מאוד לקרוא את הפוסט המשלים: עוד 4 דברים שאתם חייבים לעשות לפני שתתחילו לבנות קריירה
1. הבינו מה הייחודיות שלכם
יש בערך אינספור להקות ואומנים. כולם מנסים למשוך את תשומת ליבו של הציבור. הדרך היחידה שאתם תצליחו למשוך את תשומת ליבו של הקהל הפוטנציאלי שלכם ולהתחיל לבנות קריירה מוזיקלית, הוא אם תספרו לו סיפור שיסקרן אותו ואם תסבירו לו במה אתם שונים מכל הלהקות שמסביב.
עצרו הכל ותנסו לענות על התשובות הבאות – מי אתם? המה אתם שונים מכל ההרכבים האחרים? איך אתם רוצים שהקהל יראה אתכם? מה הסיפור שלכם?
כל עוד לא תצליחו לענות לעצמכם על השאלות האלה – אחרים, שהם לא החברים והמשפחה שלכם, לא ישמו אליכם לא ולא יטרחו להאזין למוסיקה שלכם.
2. בידקו את השם שלכם
חשבתם על שם מגניב ללהקה שלכם? יופי. עכשיו תגגלו את השם ותראו אם יש הרכב אחר בעולם עם אותו השם.
זה משנה אם הם ואנחנו בז'אנר שונה לחלוטין?
לא. בעידן הדיגיטלי של היום – זה לא משנה.
התוצאה יכולה להיות שבפלטפורמות דיגיטליות כאפל מיוזיק או ספוטיפיי יאחדו את המוסיקה של שתי הלהקות תחת עמוד אחד, או שאנשים שיחפשו אתכם באינטרנט יגיעו ללהקה האחרת (וקרו מקרים לא מעטים כאלה), או שיכתבו ביקורת בבלוג על האלבום החדש ויצרפו תמונה של הלהקה השניה או לינק לאתר שלהם. (וגם זה קרה לא מעט). זה לא ממש יתרום לכם בענייני קידום קריירה מוזיקלית, נכון?
זה משנה אם אנחנו פעילים בישראל והם – באזור נידח באוסטריה?
לא. ראו את התשובה למעלה. כפר גלובלי וזה.
זה משנה אם השמות – שלנו ושל הלהקה השניה – מאוייתים קצת אחרת?
אם יש סיכוי שאנשים ייטעו באיות השם שלכם, ויגיעו בטעות ללהקה השניה – אתם חייבים לשנות את השם. יכולים לטעות באיות השם, והתוצאה – כמו למעלה.
יש לנו כבר אלבום אחד. מה, עכשיו נחליף את השם שלנו כי יש להקה אחרת עם אותו השם?
ברוב המקרים, כן. זו ההמלצה שלי.
אני מקווה שבסיס האוהדים שלכם יילך ויגדל. אם תצטרכו בסופו של דבר לשנות אם השם – בבגלל כל הבעיות שהזגרתי למעלה – עדיף מוקדם ממאוחר.
מה לגבי מוסיקאים שמופיעים תחת שמם ולא תחת שם להקה?
גם אתם צריכים לעשות מחקר באינררנט על השם שלכם.
אולי יש מישהו בתחום שכבר "תפס" לכם את השם שלכם (מכירים את הזמר והיוצר ברק ויס?), אתם רוצים שאנשים שיחפשו אתכם יגיעו אליו?
חוצמזה, אולי יתגלה לכם שיש אחרים עם שם כמו שלכם עם מוניטין גרוע, שלא רצוי שידבק בכם? אתם בטח מבינים למה הייתי ממליץ לזמר שקוראים לו יגאל עמיר לו שם במה אחר, נכון?
3. תיפסו את שם הדומיין שלכם
גם אם אתם בתחילת הדרך ולא מתכננים בזמן הקרוב להקים אתר – מהרו ותיפסו את שם הדומיין שאתם רוצים. ועדיף עם הסיומת .com
היום קשה עד בלתי אפשרי למצוא את שם הדומיין שתרצו עם הסיומת דוט קום, אז אם במקרה הצלחתם למצוא – מהרו וריכשו אותו. 10-15 דולר בשנה זה סכום קטנטן להבטיח את מקומכם באינטרנט.
כשהקמתי לראשונה את הבלוג שלנו ניסיתי לרכוש את barakweiss.com, אבל, כמובן, הוא היה כבר תפוס. לכן רכשתי את barakmusic.com.
התמזל מזלי ולפני כשנתיים, בזמן שעזרתי ללקוח לרכוש את הדומיין שלו, בדקתי במקרה וגיליתי ש- barakweiss.com
התפנה! "קפצתי" על המציאה ורכשתי אותו.
אבל זה מזל. אתם לא תרצו להמר על המותג שלכם – השם שלכם או שם הלהקה שלכם – ישר מההתחלה, נכון?
לקריאה נוספת: תפסו לי את הדומיין! מורה נבוכים לבחירת שם דומיין
4. ערכו תיאום ציפיות בין חברי ההרכב
בהתחלה זה כיף. חבר'ה שעושים מוסיקה טובה יחד.
אבל ברגע שתחליטו שאתם רוצים להתקדם ולעשות משהו רציני עם המוסיקה שלכם – אז זה יתחיל להסתבך.
כי פתאום יסתבר לכם שלכל אחד מחברי ההרכב יש הגדרות אחרות להצלחה:
להופיע בחו"ל ברוב ימות השנה? להופיע רק בפסטיבלים גדולים בארץ? להכנס לפלייליסט של גלגלץ? למכור המון דיסקים בדיגיטל? לעשות מוסיקה לסרטים ופרסומות?
וכידוע, אתם חייבים מיקוד…
לקריאה נוספת: מיקוד: הטעות הראשונה שעושים (כמעט) כל המוסיקאים
ולכל אחד יש חיים מחוץ ללהקה: עבודות אחרות, משפחה, מחויבויות אחרות, או סתם כאלה שבאים לנגן בשביל הכיף, בשביל המוסיקה או בשביל הבירה, אבל לא מוכנים להירתם למטרת קידום הלהקה.
הדבר האחרון שתרצו זה להגיע לסף פריצה – כמו להיות מוזמן להופיע על במה מכובדת או סיבוב הופעות – ולבטל את הכל, כי רק אז יסתבר לכם, שהחברים האחרים שלכם בלהקה פשוט לא בעניין כמוכם.
אתם חייבים לעשות תיאום ציפיות כמה שיותר מוקדם, להגדיר מטרות משותפות המוסכמות על כולם, ולהגדיר איך וכמה כל אחד מהחברים תורמים למאמץ הקולקטיבי של קידום הלהקה.
ומה אם לא מגיעים להסכמה על המטרות המשותפות ועל חלוקת הנטל?
לטעמי, יש לכם רק שתי אחד מהשניים:
- או שתבינו ותקבלו שעם הלהקה הזו לא תתקדמו בכיוון קריירה מוזיקלית שלכם, ותסתפקו בפאן של יצירת המוסיקה עם חברים טובים ומוכשרים
- או שתפרקו את החבילה ותמצאו פרטנרים שיש להם ראש דומה לשלכם. ומוטב שעה אחת קודם.
אחלה טיפים ברק, תודות וברכות !!!
תודה לך שפאץ!
אחלה פוסט, כתמיד.
תודה עידו!
תודה ברק. כל כך מדויק וברור.
עניין תיאום הציפיות כל כך משמעותי. לא אחת ולא שתיים הן הלהקות או הרכבים שנפלו בגלל שלא ישבו לשוחח על הדרך בה הם רוצים להגיע להצלחה ומהי ההצלחה בעיני כל אחד וכמה כל אחד מוכן להתאמץ כדי להגיע רחוק.
זה נכון לכל תחום 🙂
כיף לקרוא את התגובה שלך רז. תודה! יש לי המון סיפורים על הרכבים שהתפרקו כשממש היו במרחק נגיעה מקפיצת מדרגה – בגלל הנושא הזה.
איכשהו חושבים ש"יהיה בסדר" ולא מתעסקים בנושא – עד שהנושא נהיה קריטי וגורם לפיצוצים ולפירוק.
ברק תודה על הטיפים, תמיד תענוג לקרוא ולהחכים!!!
תודה מתן!