7 שאלות עם גירום מזמור

גירום מזמור Girum Mezmur הוא גיטריסט נהדר, וגם המנהיג והמנהל של להקה מעולה המנגנת עיבודים מודרניים וג'אזיים של מוסיקה אתיופית פופולרית משנות ה-50 וה-60 בשם Addis Acoustic Project, המופיעה בכל העולם ושבין היתר נבחרה להופיע בשנת 2009 ב-WOMEX קופנהגן.
מזמור הוא גם המנהל האומנותי של Acacia Jazz & World Music Festival המתקיים באדיס אבבה, אתיופיה. 

שאלתי אותו 7 שאלות:

  1. האם היותך נוסף למוסיקאי גם המנהל והפרומוטר של עצמך ושל ההרכב שלך, עוזרת לקריירה שלך או מהווה מעמסה?

אין ספק שהיום לעשות בשיווק ובבוקינג גוזל הרבה זמן יקר. אבל היום ההגדרה של אומן שונה ממה שהיתה בעבר. היום אומן חייב לחבוש מספר כובעים: חוץ מלעסוק באומנות שלו, עליו להיות מנהל, סוכן, פרומוטר, מנהל אומנותי וכו' וכו'. הגבולות בין התפקידים הללו, שפעם היו מאוד ברורים, מטושטשים היום. לכן, גם אם יש לך מנהל או פרומוטר, עדיין עליך להבין גם בניהול וגם בשיווק וכו' וכו'. כי גם אם יש לך מנהל או פרומוטר, עדיין אתה צריך להמשיך לקדם את עצמך, למכור ולשווק במקומות אחרים ובמדיומים שונים.

  1. האם חשוב לדעתך למוסיקאי להופיע בירידי מוסיקה דוגמת  WOMEX בו אתה נבחרת להשתתף או אפילו בקנה מידה קטן יותר כמו אירועי החשיפה למוסיקה הישראלית?

הכלל הראשון למוסיקאי הוא BE OUT THERE . אומנים צריכים להופיע כמה שיותר ובמקומות הנכונים. זה בוודאי נכון לאירועי חשיפה גדולים כמו WOMEX ואפילו קטנים יותר. בכל אירוע אקספו כזה יש הייחודיות שלו, ואומן צריך לשאוף להשתתף בכמה שיותר מאלה.

למשל, אירוע כמו החשיפה הישראלית יכול לתת קונטקסט יותר אינטימי וממוקד באומנים ישראלים לאנשי התעשיה המשתתפים בו. (מזמור היה אורח החשיפה הבינלאומית לג'אז ולמוסיקת עולם 2011. ב.ו.)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rdGWx2UjwLQ]
סולו גיטרה של גירום מזמור

  1. עד כמה חשוב לדעתך למוסיקה להכיר אנשי תעשייה ולעשות נטוורקינג?

היום יש היצע עצום של מוסיקה איכותית. להיות טוב ואפילו מעולה לא מספיק היום כדי "לפצח" את התעשייה. מאוד עוזר להכיר אנשים מהביזנס וזה דורש הרבה מאוד מאמץ מתמשך ותכונות אישיות מיוחדות.

  1. מהם הכלים השיווקיים הכי חשובים למוסיקאי העצמאי?

המדיה הדיגיטלית בכלל והרשתות החברתיות בפרט. בלי אלה אי אפשר לשווק היום בצורה יעילה.

  1. מניסיונך, מהי הרשת החברתית החשובה ביותר למוסיקאי? פייסבוק, טוויטר, לינקדאין, יוטיוב, וכו'?

כל הרשתות החברתיות הללו הוכיחו את עצמם בנושאי שיווק וקידום מוסיקאים עצמאיים. אבל לדעתי יש כאלה שהן בגדר חובה למוסיקאי העצמאי, והן בסדר חשיבות יורד: יוטיוב, פיסבוק, לינקדאין.

יוטיוב: כאומן, יוטיוב עזר ועוזר לי מאוד כדי להבין איך וידאו של הופעות חיות צריך להראות ולהשמע כדי שיקלע לטעם ולצרכים של מנהלי פסטיבלים ומועדונים פרומוטרים שונים.

פייסבוק: הפעילות בו הוכיחה את עצמה מאוד, כולל מספר פעמים של הופעות שקרו אחרי שפרומוטרים ומנהלי פסטיבלים  הכירו אותי ופנו אלי דרך הפייסבוק.

לינקדאין: ממש לאחרונה נשכרתי להפיק ג'ינגל לקוקה קולה בזכות לינקדאין, ככה שגם הפעילות בו מוכיחה את עצמה.

אני ממליץ לכולם להיות בשלושת הרשתות החברתיות הללו!

  1. אנחנו, אנשי התעשייה מקבלים מידי יום עשרות קומוניקטים, עדכונים, הודעות על דיסקים וסיבובי הופעות של אומנים. האם אתה קורא אותם בכלל?האם הקומוניקטים הללו חיוניים לך בעבודה?

לחלוטין. לכל הפחות הקומוניקטים הללו שאני מקבל לתיבת הדואר שלי, משאירים את המוסיקאים הללו בתודעה. ואז כשנפתח חלון הזדמנויות, הם יהיו בין אופציות הבחירה מהם אבחר.

מה שכן, אני ממליץ לאומנים לשלוח קומוניקטים קצרים ומתומצתים.

  1. מה העצה הכי חשובה שאתה יכול לתת למוסיקה העצמאי שרוצה "לעשות את זה"?

כמו שהזכרתי קודם – Be Out there – להופיע כמה שיותר ברחבי העולם ולהמשיך לעבוד בגישה חיובית, אופטימית ולהיות עקבי.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ATrSY3TMIJ4]
Yetintu Tiz Alegn של אדיס אקוסטיק פרוג'קט

 

Speak Your Mind

*

nineteen + sixteen =

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.