גי דרייפוס הוא המנהל ואיש הבוקינג של אסתר רדא. עוד קודם לכן גי היה דמות מוכרת בתעשיית המוסיקה בישראל. לפני שהתחיל לעבוד עם אסתר הוא עבד הרבה בהפקות אירועים, בבוקינג של הרכבים מחו"ל בישראל ובבוקינג של הרכבים ישראלים בחו"ל. הוא גם ניהל הרכבים אחרים ובהם את הרכב הרוטס רגאיי "זבולון דאב סיסטם".
לפני מספר ימים יצאה אסתר רדא ולהקתה לסיבוב הופעת גדול בארה"ב ובקנדה. מתוכננות להם 40 הופעות ב-45 ימים. חודש אחרי התור הזה, שוב ימריאו החברים לסיבוב הופעות גדול, והפעם למערב אירופה.
שניה לפני שעלו על המטוס, שוחחתי עם גי ושאלתי אותו 7 שאלות:
- איך אסתר ואתה הכרתם?
הכרתי אותה כזמרת מעולה כששרה בפרוייקט של עידן K. מאוחר יותר גילי יאלו הצטרף כסולן ל"זבולון" אותה ניהלתי אז. אסתר נשואה לגילי, וככה הכרתי אותה כיוצרת עם חומרים נהדרים משל עצמה.
עשיתם לייק לדף הפייסבוק של הבלוג? קליק אחד בקופסא משמאל (או בתחתית לאלה שקוראים מהסמארטפון) ותוכלו לשמור איתי על קשר ולקבל עוד טיפים ומידע חשוב אחר
- היית מעורב בהרבה פרוייקטים ועשית לא מעט דברים בתעשיית המוסיקה, אבל בשנה האחרונה בערך, עזבת את הכל (או הרוב) והתחלת לנהל פול טיים את אסתר. למה בעצם?
זה נכון. החלטתי להזיז הצידה את הכל ולהתרכז באסתר, כי זיהיתי את הכשרון העצום והפוטנציאל העצום שלה כאומנית, כיוצרת וכפרפורמרית וממש רציתי להיות חלק מהבנייה של משהו ביחד מהתחלה.
כשנכנסתי לפרוייקט עם אסתר לעומק, גיליתי עוד ועוד צדדים חדשים שיש לעולם הזה – ועוד ועוד עבודה שצריך לעשות. בהדרגה התחלתי להזיז יותר ויותר פרוייקטים אחרים הצידה, עד שנותרתי רק עם אסתר.
- אילו עצות היית נותן להרכב שרוצה להצליח גם בחו"ל?
ראשית, תתחילו מחומר מוסיקלי כלשהו שתוציאו – EP, סינגל, אלבום.
שנית, תתחילו ליצור עניין פה בישראל. תגרמו לקהל פה בישראל להכיר ולהתעניין במוסיקה שלכם. אם תצליחו להביא קהל טוב בארץ ותיצרו עניין, ובמקביל תיצרו הזדמנויות מול חו"ל, מתישהו גם בחו"ל יתחילו להתעניין בכם.
שלישית, תתכוננו לעבוד הרבה בקידום עצמכם. זו עבודה מתמשכת ליצירת הרבה קשרים בחו"ל. היתרון שלי הוא שיש לי כבר קשרים עם בוקרים בעולם, בגלל העבודות הקודמות שלי, אבל זה נכון לכולם – סעו לועידות מוסיקה בצורה סדירה וצרו קשרים. גם אירועי החשיפה הבינלאומית למוסיקה שקורים בארץ (אסתר רדא השתתפה בחשיפה הבינלאומית לג'אז ולמוסיקת עולם 2012. ברק) הם פלטפורמות מעולות ליצירת קשרים, למציאת פסטיבלים/מועדון שיהווה התחלה לסיבוב הופעות.
רביעית, ברגע שיש על השולחן הצעה טובה או אפילו בינונית, תתחילו לבנות מסביב לזה תור או עוד הופעות.
לבסוף, חשוב שתזכרו שהעבודה בביזנס הזה היא מתמשכת, סיזיפית ודורשת הרבה השקעה, ואת התוצאות רואים – אם בכלל – בטווח ארוך. אבל בלי זה – פשוט זה לא יקרה. חשוב לזכור שגם אם הפרוייקט הספציפי שאתם עובדים עליו לא עובד, עדיין זה לא באמת נגמר. את הניסיון שתצברו ואת הקשרים שתאספו תמיד אפשר לנצל לפרוייקטים אחרים.
- מבחינת חומרים שיווקיים, נראה שההשקעה הכי גדולה שלכם היתה בוידאו קליפים מעולים. למה בעצם?
כשהפקתי וארגנתי הופעות ללהקות מחו"ל, לרוב זה היה מתחיל בקליפים שראיתי ביוטיוב והייתי נדלק' ואז הייתי מתחיל לחפור.
אז עשינו את זה גם לאסתר. השקענו בקליפים מגניבים. עבדנו עם האנשים שיודעים להפיק קליפים הכי טוב שיש ויצרנו קליפים מגניבים ואיכותיים. לדעתי היום אי אפשר לעשות מוסיקה בלי קליפים. זה נהיה חלק מהענין הזה. וידאו קליפים חשובים היום מכל טקסט או תמונה.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=c_QFQCvdtyw]
- יש לכם בוקרים וסוכנים לארה"ב, לאירופה ולכלל העולם. איך "מצאתם" אותם?
יש לנו סוכן אמריקאי וסוכנים באירופה ובוקינג כלל עולמי. הם עושים עבודה מעולה. המיוחד הוא שהם התחילו לעבוד איתנו עוד לפני שהיה לנו אלבום ולפני שיש לנו הפצה לאלבום.
אני חושב שאחד הדברים המדהימים באסתר הוא שהמוסיקה שלה היא קרוס-ז'אנר. היא יכולה להתאים לפסטיבלי ג'אז, לפסטיבלי אינדי, סול, מוסיק עולם, אפרו ביט, אורבן וכו'. הגיוון הזה פותח בפנינו הרבה דלתות.
הסוכן האמריקאי שלנו ראה הופעה שלנו בפסטיבל הג'אז באילת והתלהב והתחלנו לעבוד איתו. הוא בא מעולם הג'אז ולכן באופן טבעי חלק גדול מההופעות שלנו בארה"ב יהיו בפסטיבלי ג'אז.
אל הסוכנים שלנו באירופה הגענו גם מחומרים שאנחנו שלחנו לסוכנים שהכרתי וגם מפניות של סוכנים אלינו, אחרי שחומרים ששלחנו לכמה סוכנים, "התגלגלו" אליהם.
באירופה רוב הסוכנים שלנו באים מתחום האורבן (הגדרה כוללת לסגנונות ה"אורבניים" היפ הופ, דאנס אלקטרוני, דאבסטפ , דראם אנ בייס וכו'. ברק) ולכן גם ההופעות יהיו במועדונים ובפסטיבלים מהתחום.
חשוב לדעת שלאו דווקא חייבים למצוא את הסוכן עם השם הכי גדול, אלא כאלה שגם יודעים לעבוד מצוין וגם שממש אוהבים את הפרוייקט.
- איך אתם עובדים ברשתות חברתיות וביח"צ?
ביח"צ התחלתי לעשות הכל לבד. להשיג לאט לאט כתבות בעיתונים ובבלוגים. לכל כתבה כזו יש משמעות. זה מתישהו יגיע לאנשים. לעבודה שלנו מצטרפים היח"צ של הפסטיבלים והמועדונים בהם אנו מופיעים.
בארץ יש לנו יחצנית מדהימה, לירון פנחסי. חשוב מאוד לקחת יחצ"ן עם הבנה עמוקה ואהבה למוסיקה. לתור שלנו בארה"ב אנו לוקחים PR מקומי, אבל חוצמזה, אני ממשיך לעשות את היח"צ בחו"ל – יחד עם המועדונים והפסטיבלים כמובן.
לגבי הפייסבוק אני מאמין שצריך להמשיך לעשות את זה ולא לקחת חברה חיצונית שתעשה את זה בשביל האומן.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=J6fNJseeZAQ]
- במי עוד אתם נעזרים בארגון הופעות בחו"ל?
להופיע בחו"ל, במיוחד בתורים זה סופר קשה ויקר. בוודאי בהרכב גדול כמו שאצלנו. אנו משתדלים להעזר כמה שיכולים בקונסוליות ובשגרירויות ישראל בעולם. אנו פוגשים לא מעט נציגים ישראלים בקונסוליות ובשגרירויות ישראל שמבינים את החשיבות שיגיע אומן ישראלי לפסטיבל ומאוד משתדלים שזה יקרה.
לפעמים אנחנו יוצרים את הקשר עם פסטיבל או מועדון ואז בודקים עם הקונסוליה אם הם יכולים לעזור, ולפעמים הקונסוליה מפעילה קשרים שיש לה בפסטיבלים כדי לקדם הופעה שלנו אצלם. תמיד אנחנו מבקשים מהקונסוליות שיפרסמו את ההופעות שלנו באזור שלהן ויודיעו ברשימות הדיוור שלהם על ההופעות שלנו באזור שלהן ויקדמו
היי ברק
תודה רבה על הפוסט מעניין ומעורר השראה
מעלה שוב את השאלה לגבי יחצן/ית ומנהל/ת..האם לעשות הכל לבד האם למצוא מישהו שיעזור כמובן בהתחשב בצד הכלכלי של העניין אבל בעיקר משאיר את הראש עובד ושואף:)
ניר
מה שחשוב הוא להמשיך לעשות לבד, עד שייקרה המנהל הנכון שידחוף ויקדם. אין טעם כמובן להמתין עד שמישהו כזה יגיע. אסתר עבדה שנים לבד עד שהתחילה לעבוד עם גי.
אני רק (עוד) שאלה: איך מסביר מר דרייפוס את הטרטור שהוא מציע לשדר רדיו שפונה ביוזמתו לארח את אסתר לתכנית מיוחדת עם הוצאת האלבום? "זה לא אני… יש לנו יח"צ…הנה הטלפון שלהם…" וכו'.
בני, אשמח לשאול אותו כשישוב לארץ הקודש. אגב, כמו שהוא אמר בראיון – אכן יש להם יח"צ בישראל – לירון פנחסי
ידוע, לדבריו היא אמורה להתקשר אלי ואנחנו מדברים על פברואר 14' אם אני לא טועה…
נו.. אז מה אתה לחוץ?
רציתי שזה יהיה לפני שיש לנו נשיא חדש…